The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
koi vs steur

 

(@diego-wydoodt)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Beste,

Eénmaal de winter in aantocht... de watertemperaturen dalen... ....

Nu zit ik met het volgende: Koi hun verteringsenzymen vallen stil onder een watertemperatuur van 8°C, hoe zit het met de steur?
Naar mijn informatie blijft deze gedurende de winterperiode wél actief.

Mijn koi zijn echter verzot op hun voer en verkiezen dit steevast boven hun eigen aangevoerde korrels... .

Als de vertering het echter laat afweten, hoe kan ik dan voorkomen dat de koi het voer innemen van de steur en zo hun eigen ongemak betreft vertering tegemoet gaan...???

Vriendelijke groeten


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

Steur voer is erg slecht voor een koi, daar moet je echt mee uitkijken. Er zijn een stel tips en trucs om je koi geen steurvoer te laten eten. Deze tips en trucs worden besproken op het forum.
Een steur eet gewoon door in de winter en zal zelds wat actiever worden dan dan in de zomer


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
 

Uit de database van deze site blijkt echter dat je onder 5 graden je steur beter niet meer kunt voeren. Tussen de 5-10 graden wekelijks en boven de 10 weer dagelijks.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.