The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Steurvoer

 

(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Hallo forumleden,

Ik was laatst op internet aan het kijken of ik ergens steurvoer kon kopen wat goedkoper was als bij een tuincentrum. Nu ben ik uitgekomen bij daru-koi, is iemand hier bekend me en hoe de kwaliteit hier van is?

M.v.g.

Jacobs


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

Voor zover ik weet is Daru-koi goed hoor


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Vaak staat er precies uitgelegd welke bestanddelen er in het voer zitten en in welke hoeveelheden, dit is natuurlijk makkelijk te vergelijken met het huidige voer of op te zoeken via het internet.

Met koi voer (lukt misschien ook met steur voer) kijk ik daarna tijdens het voeren of het ze bevalt door het gemengd of op twee plaatsen naast elkaar het verschillende voer te plaatsen. Ik was verbaast over de resultaten, mijn nieuwste voer van Hikari werd volledig als eerste opgegeten en daarna pas het oude voer. Ook ging mijn grote winde hier ineens van eten die normaal gesproken zelf genoeg uit de vijver haalde en nooit voer at.

Verder kijk ik dan op iets langer termijn of ik meer of minder uitwerpselen zie in het water en filter wat ook per voer kan verschillen. Als laatste en op nog langer termijn kan nieuw voer het water meer of minder belasten en hou dit in de gaten door te kijken of er misschien ineens meer (draad)algen komen of troebeler water.

Nu gaat bovenstaande misschien moeilijker met steurvoer maar hopelijk heb je er iets aan 😎

Edit: nog even goed gelezen en je zou er toch van uit mogen gaan dat Daru-koi voer zeker meer kwaliteit potentie heeft dan een tuincentrum voer merk.


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Heb zojuist nog een keer op de site gekeken, en hier staan alleen Large (na navraag 8mm) en small (3mm). Normaal voer ik mijn steurs 6mm, omdat ik ergens gelezen had dat 8mm voornamelijk weer onverteerd de steur verlaat.

Wat voor raden jullie aan om te voeren, aangezien ik hier geen 6mm kan bestellen. Steurs zijn 1.10-1.20m. Dit is een schatting. Doe niet onnodig meten.

Alvast bedankt


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Zou inderdaad ook nooit onnodig meten dus ben het daar helemaal mee eens. Met zulke grote jongens moet 8mm wel goed gaan hoor, het niet snel genoeg kunnen verteren zal bij kleinere steuren waarschijnlijk wel het geval zijn. Ik zal zelf dus voor de 8mm gaan, of anders eventueel een mix van de twee 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Bedankt voor je reactie. Zal in het voorjaar eens wat voer bestellen. 🙂


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.