The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
Welke planten in mijn vijver?  

 

Bas.Drost
(@basdrost)
Active Member
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 7
20/03/2010 9:08 pm  

Ik heb een cilindervormige vijver van 100 cm in doorsnede en 60 cm diep (ongeveer ik weet het niet precies). Qua planten zitten er 2 Moeras-vergeet-me-nietjes en 1 waterlelie in. Welke planten kunnen er nog bij? Ik wil het wel goed beplant hebben.


Citaat
proosje
(@proosje)
Estimable Member
Lid geworden: 11 jaar geleden
Berichten: 249
20/03/2010 9:37 pm  

Hoi,

Als je hetb echt goed beplant wil hebben zou ik er nog enkele zuurstofplanten bijdoen die zelfs in verlande vorm, ook boven water eht goed doen.
Ik zou ook fontijnkruid aanraden, maar dit moet je na enkele jaren wel flink bijsnoeien, verder zou ik waterpest en hoornblad aanbevelen, samen met nog wat drijfplanten , zoals kikkerbeet en eendekroos. Het laatste word graag gegeten door alle karperachtigen, maar blijkt een overwoekering moet je zelf ingrijpen.

Grtzs Patrick


ReageerCitaat
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Lid geworden: 12 jaar geleden
Berichten: 730
21/03/2010 12:02 am  

Moi,

je vijver is slechts 1 meter in doorsnede. Zou goed kijken welke planten je gaat toevoegen. Straks is de vijver alleen maar planten, en woekert het allemaal door elkaar.
Een lelie heeft de ruimte nodig om goed tot zijn recht te komen.

Hokie


ReageerCitaat
Bas.Drost
(@basdrost)
Active Member
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 7
21/03/2010 11:35 am  

Bedankt voor de reacties! Over 2 planten heb ik nog vragen: kan het vederkruid erin (vind ik zelf erg mooi) en kan het mosselplantje (drijfplant) erin (ik heb een aquarium die er helemaal vol mee zit)?


ReageerCitaat
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Lid geworden: 21 jaar geleden
Berichten: 597
21/03/2010 8:40 pm  

Die kunnen er in, maar de mosselplant pas tegen einde mei, dat is een tropische plant


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.