The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
draadalg.

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,186 Bekeken
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
Topic starter  

Hoi allen,

Afgelopen winter heb ik gemerkt, dat ondanks de koude, draadalg blijft groeien en de zuurstofplanten overwoekerd, zelfs de waterlelies en de lisdodden. Nu zie ik dat de lisdodde al boven water staat en de eerste bladeren van de lelies zich onderwater vormen en langzaam naar het oppervlak groeien wel met veel draadalg op. He fontijnkruid en en het sterrenkroos laten zich ook al zien, ook de waterpest en de lissen, maar mijn andere zuurstoplanten laten nog op zich wachten, zoals het hoornblad.
Heeft de overvloedige groei van draadalg daar iets mee te maken of de temperatuur. Mijn filter heeft wel de ergste koude uitgestaan.

Grtzs Patrick.


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

draadalgen groeien door overvloedige voedingsstoffen. Aangezien je planten nog maar net beginnen te groeien, nemen deze nu pas de voedingsstoffen tot zich. Zal dus even duren voordat de algen geen voeding meer krijgen.
Je zuurstofplanten komen wel, de temperatuur is nog wat aan de lage kant.
Bij mij zijn de leliebladeren al aan het oppervlak alwaar de salamanders zich vertoeven.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.