The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
waterplanten

 

(@dirk59)
Active Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 13
Topic starter  

Heb mijn vijver(18000 l) vorige maand volledig gereinigd, heb nu helder water maar de waterpest heeft geen groene kleur meer. Mijn waterwaarden op PH (8,3- 8,7) na zijn goed. Dit euvel probeer ik op te lossen door netten met turf tegen mijn pomp te plaatsen. Andere waterplanten zoals waterviolier en hoornblad gedeien goed. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Dirk


   
Citeren
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 430
 

hallo,
als ik me niet vergis is waterpest een zuurminnende plant dus wellicht ligt daar de oorzaak..
mvg, timpie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.