The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Watermunt

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,600 Views
FILIP
(@filip)
Trusted Member
Joined: 23 years ago
Posts: 59
Topic starter  

Ik las de verwittiging betreffende sommige woekerende planten, waaronder watermunt. Ik heb deze plant in mijn moerasfilter geplant, tussen geel lis, met het gedacht hoe sneller het groeit, en hoe meer ik er verwijder, hoe meer voedingsstoffen uit het water worden verwijdert. Klopt dit of niet, en bestaat er kans dat het gele lis overwoekert wordt?

groetjes filip


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Het is zo dat als je watermunt laat doen je na verloop van tijd een niet meer te ontwarren wortelnet krijgt dat zich tussen andere planten in nestelt. Rgelmatig eens uitdunnen zal dan wel nodig zijn maar dat is net goed.

Mensen die een vijver aanleggen en er waterplanten inzetten doen dit meestal met de bedoeling dat ze om de zoveel weken hun waterplanten moeten gaan inkorten. De slechtste waterplanten zijn die planten die niet echt toedragen tot een onderhoudsvriendelijke vijver. Watermunt is er zo eentje laat die doen en binnen afzienbare tijd heb je een compleet tapijt van watermunt tussen de andere moerasplanten. Dat is niet altijd de bedoeling.

Voor gele lis is er nu niet echt een probleem natuurlijk, die groeit er wel door.

Het volledige artikel met extra informatie volgt heel weldra.


   
ReplyQuote
FILIP
(@filip)
Trusted Member
Joined: 23 years ago
Posts: 59
Topic starter  

Ik wacht benieuwd op de artikels. Alvast bedankt.

vr.gr filip


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.