The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Watermunt

 

(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Ik las de verwittiging betreffende sommige woekerende planten, waaronder watermunt. Ik heb deze plant in mijn moerasfilter geplant, tussen geel lis, met het gedacht hoe sneller het groeit, en hoe meer ik er verwijder, hoe meer voedingsstoffen uit het water worden verwijdert. Klopt dit of niet, en bestaat er kans dat het gele lis overwoekert wordt?

groetjes filip


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Het is zo dat als je watermunt laat doen je na verloop van tijd een niet meer te ontwarren wortelnet krijgt dat zich tussen andere planten in nestelt. Rgelmatig eens uitdunnen zal dan wel nodig zijn maar dat is net goed.

Mensen die een vijver aanleggen en er waterplanten inzetten doen dit meestal met de bedoeling dat ze om de zoveel weken hun waterplanten moeten gaan inkorten. De slechtste waterplanten zijn die planten die niet echt toedragen tot een onderhoudsvriendelijke vijver. Watermunt is er zo eentje laat die doen en binnen afzienbare tijd heb je een compleet tapijt van watermunt tussen de andere moerasplanten. Dat is niet altijd de bedoeling.

Voor gele lis is er nu niet echt een probleem natuurlijk, die groeit er wel door.

Het volledige artikel met extra informatie volgt heel weldra.


   
BeantwoordenCiteren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Ik wacht benieuwd op de artikels. Alvast bedankt.

vr.gr filip


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.