The Pond Library

Vraag en Antwoord

Wanneer waterlelies...
 
Notifications
Clear all
Wanneer waterlelies verplanten?

2 Posts
2 Users
0 Likes
4,239 Views
dollypaddy
(@dollypaddy)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Hallo iedereen

Een paar maanden terug heb ik van vrienden 2 waterlelies gekregen :), 1 met grote bladeren en 1 met kleinere. De bedoeling was om die met grote bladeren in de vijver te planten en die met de kleine in een oud wijnvat, maar door mijn eigen stomme schuld 😮 heb ik het net andersom gedaan. Ik zou ze graag verplanten maar ik vermoed dat dit nu niet zo'n goed moment is, gelet op het feit dat beide nu bladeren en bloemen hebben, en de verschillende dieptes van vijver en wijnvat. Best wachten tot het najaar of niet?

Alvast bedankt...


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Toch wel hoor. De ideale periode is juni maar het kan tot in augustus. Na het verplanten mag je de waterlelie wel niet meteen op zijn definitieve diepte plaatsen maar je moet met stapjes werken.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.