The Pond Library

Forum

Snoeien Helofytenfi...
 
Meldingen
Alles wissen
Snoeien Helofytenfilter

 

(@wernie)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 34
Topic starter  

Beste members

Mag je het hele jaar door de moerasfilterplanten snoeien ? (als ze te groot worden natuurlijk 😀 ). Of moet je net zoals in de tuin in het voorjaar en najaar snoeien wanneer de 'aktiviteit' minder is ?

Bedankt voor jullie antwoordjes !


   
Citeren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 59
 

En indien het geel lis betreft, gaat het dan weer groeien de komende weken? (sorry Werner dat ik even gebruik maak van jouw vraag)
bedankt
filip


   
BeantwoordenCiteren
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 430
 

ik heb mijn moerasplanten (gele lis, lisdodde, zegge, waterkers, rietgras) al meermaals gesnoeid en steeds komt het mooi terug te staan. De ene soort al wat sneller dan de andere.. Een uitgebloeide soort zal wel natuurlijk niet meer gaan bloeien of laat je tijdens het bloeiseizoen wat langer hoog staan om van de bloemenweelde te genieten. Snoei in stukken, dwz nu een deel en na een week (of 2) een ander deel. zo blijft je moeraszone er altijd mooi uitzien en heb je na de snoei niet plots een kaal gebied.

flip : gele lis gaat terug groeien de komende uren! 😉 kijk eens op de foto dat was al na een paar dagen en je ziet duidelijk tekenen van groei!

kijk ook even hier : https://www.pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?s=&threadid=1461&highlight=snoeien

mvg, Timpie

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Door het regelmatig terugsnoeien hou je de groei van de plant actief. Er wordt biomassa gemaakt (bladeren), daarvoor zijn veel voedingsstoiffen nodig die ze met de wortels uit het water halen. De cirkel is rond.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.