The Pond Library

Vraag en Antwoord

Snoeien Helofytenfi...
 
Notifications
Clear all
Snoeien Helofytenfilter

4 Posts
4 Users
0 Reactions
3,640 Views
Wernie
(@wernie)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 34
Topic starter  

Beste members

Mag je het hele jaar door de moerasfilterplanten snoeien ? (als ze te groot worden natuurlijk 😀 ). Of moet je net zoals in de tuin in het voorjaar en najaar snoeien wanneer de 'aktiviteit' minder is ?

Bedankt voor jullie antwoordjes !


   
Quote
FILIP
(@filip)
Trusted Member
Joined: 23 years ago
Posts: 59
 

En indien het geel lis betreft, gaat het dan weer groeien de komende weken? (sorry Werner dat ik even gebruik maak van jouw vraag)
bedankt
filip


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 430
 

ik heb mijn moerasplanten (gele lis, lisdodde, zegge, waterkers, rietgras) al meermaals gesnoeid en steeds komt het mooi terug te staan. De ene soort al wat sneller dan de andere.. Een uitgebloeide soort zal wel natuurlijk niet meer gaan bloeien of laat je tijdens het bloeiseizoen wat langer hoog staan om van de bloemenweelde te genieten. Snoei in stukken, dwz nu een deel en na een week (of 2) een ander deel. zo blijft je moeraszone er altijd mooi uitzien en heb je na de snoei niet plots een kaal gebied.

flip : gele lis gaat terug groeien de komende uren! 😉 kijk eens op de foto dat was al na een paar dagen en je ziet duidelijk tekenen van groei!

kijk ook even hier : https://pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?s=&threadid=1461&highlight=snoeien

mvg, Timpie

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Door het regelmatig terugsnoeien hou je de groei van de plant actief. Er wordt biomassa gemaakt (bladeren), daarvoor zijn veel voedingsstoiffen nodig die ze met de wortels uit het water halen. De cirkel is rond.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.