The Pond Library

Forum

Hoe kom ik aan groe...
 
Meldingen
Alles wissen
Hoe kom ik aan groeiende planten???

 

(@bram-kolk)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Rondom mijn vijver heb ik een strook van zo'n 30 cm. breedt en zo'n 20 - 30 cm. diep. In deze zone heb ik planten staan zoals irissen. De planten staan er sinds mei in en doen het erg slecht. Ze groeien nauwelijks. De PH-waarden (etc.) zijn wel goed, de vijver is kraakhelder en andere planten doen het ook goed. Wie helpt mij? Volgens mij heb ik de verkeerde soorten planten. Wie helpt mij goedkoop aan een vooraad planten voor deze zone? De vijver ligt een deel van de dag in de zon / halfschaduw.


   
Citeren
 Char
(@char)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 21
 

Zelf heb ik dit probleem ook gehad met irissen juist dezelfde situatie als bij jou wat ik er ook aan veranderde het bracht niets op.Nu heb ik er al enkele jaren waterdrieblad en salamanderstaart in staan woekert niet en zeer moeie bloemen.

Mvg


   
BeantwoordenCiteren
(@stefan-r)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 55
 

Dit probleem heb ik ook gehad. het eerste jaar weinig groei en geen bloemen, het 2de jaar zijn ze wel beginnen groeien en bloeien, en dit jaar (3de jaar) zijn ze er tientallen bloemen geweest en zijn ze wel goed gaan groeien.
dus ik zou zeggen een beetje geduld.


   
BeantwoordenCiteren
(@plonsje)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 57
 

idd, je moet wat geduld hebben met deze planten. bij ons was het de eerste jaren ook niks en dan vorig jaar plots gele bloemen.

Dus nog effe doorbijten. eventueel kan je wel wat andere planten aankopen zodat het toch mooi oogt en de irissen zullen het geheel nog mooier maken (als ze eenmaal besloten hebben om te gaan groeien en bloeien)

Succes


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.