The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
wondermiddel voor algen ?

 

(@biker)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Onderstaande tekst heb ik gelezen op een forum van telenet. Lijkt me te mooi om waar te zijn. Wat denken jullie hiervan?

Het gaat je waarschijnlijk verbazen, maar een eikentak (dus een tak van een amerikaanse eik) in de vijver leggen, met bladeren en al en volledig onder water. Binnen een paar dagen, zul je zien dat je het helderste water hebt wat je je kan voorstellen.


   
Citeren
(@john44)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 15
 

Of je binnen enkele dagen het helderste water zal hebben kan ik je zeker niet garanderen, maar ik heb ook eens in een tuintijdschrift gelezen dat eikenbladeren de klaarheid van het water bevorderen.
Anderzijds doen eikenbladeren het water verzuren (net zoals de bladeren de tuingrond doen verzuren), dus opletten met de PH.

Groetjes,

John


   
BeantwoordenCiteren
(@bwana)
Active Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 9
 

het wondermiddel is zinkoxyde,20 gr per 1000 liter en heel goedkoop te verkrijgen bij apotheker.
Lees maar het forum door


   
BeantwoordenCiteren
(@ivesd)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 130
 

Ik heb in mijn vijver sinds een maand peretakken liggen en het resultaat is fantastisch!
Als je op dit forum op Perehout zoekt vindt je hier meer van!


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.