The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
waterkwaliteir

 

(@cornelius)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ik heb gisteren mijn water gestest. Het water produceert namelijk veel drijfalgen die bezinken en op de bodem liggen. Mijn vijver is ongeveer
10 m³ groot en daarin zit 1 koi, 6 goudwindes, 10 shubinkins. Regelmatig schep ik de algen uit de vijver.

mijn PH = 6,5
mijn KH i= 6
mijn GH = 14.

Ik vermoed dat mijn PH en KH iets te laag zijn en mijn GH te hoog.
Hoe kan ik dit oplossen.
Waar kan ik de nodige producten vinden?
Alvast bedankt
cornelius


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

vertel eerst wat meer over de filter en vijver ipv direct producten te kappen 6.5 is niet bezonder laag. alle waarde zijn redelijk


   
BeantwoordenCiteren
(@cornelius)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Tommeke bedankt voor de reactie
mijn vijver loopt over in een filter van ongeveer 1,5 m³ gevuld met middelgroote keien (type dakgrind) waarna het water via een draineerbuid in een buis terecht komt waarin mijn pomp zit; ik zet die ongeveer 9 uur per dag aan. Het water is vrij helder maar ik stel vast dat ik hoe langer hoe meer bezinkte algen op de bodem krijg. Vandaar mijn bezorgdheid.
Cornelius


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

Ja tuurlijk
Zie hier zeker enkele problemen, Waarom de filter maar 9 uur opzetten bedoeling van een filter is dat deze 24/24 7/7 draait om de bacterie collonie in stand te houden . En hier door ook dat er bezinksel op de grond terecht komt om dat het niet constant wordt rondgepompt en dus kans krijgt 15u per dag om mooi naar de bodem te zakken. 2de probleem waarom heb je keien gebruikt ( is natuurlijk mooi) maar deze hebben bijna of geen oppervlakte om bacterieen te huishouden deze zijn veel te glad en zijn niet poreuze . Beter had je lava gebruikt waarschijnlijk al goedkoper dan de keien en veel beter veel beter om een filter mee te maken, volgende probleem staan er planten in deze 1.5m³ grote filter of enkel nen hoop stenen .

zo heel wat he


   
BeantwoordenCiteren
(@cornelius)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Tommeke
In de keien staan er planten zoals lisdodde en gele iris. Op het diepste punt van de vijver (ongeveer 1,5 m diep en buiten de filter) staan er waterlelies. Dit is ook het diepste punt waar het meeste bezinksel naartoe drijft. Dus ik hoop dat de waterlelies een stukje van de afvalstoffen opgebruiken.
Corenlius


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

Ja maar een water lelie gaat nooit het vuil opeten bij wijze van spreke . die voeden zich met onzichtbare voedingstoffen . De planten lisdodden en gele iris zijn zeker goed .


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.