The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
groene smurrie

3 Posts
3 Users
0 Likes
3,440 Views
steve2110
(@steve2110)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

ik heb momenteel een groene smurrie op mijn vijver drijven, je kan het er niet afscheppen want het zijn zo'n kleine deeltjes dat ze door de mazen van elk net gaan, als je er door schept komen er grote groene bellen op.
Ik had eerst een probleem met draadalgen maar heb deze door waterverbetering en bacterien helemaal weggekregen.
Zou het kunnen dat deze smurrie hetgeen is dat overblijft nadat de bacterien de algen hebben opgegeten of is dit een ander soort alg.

alle hulp welkom

Steve


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Volgens mij is die groene smurrie afkomst van algen die afsterven en door de hogere temperaturren nu aan het oppervlak komen. Je kan ze van je vijver halen met een heel fijnmazig net of gebruik de nylonkous van je vrouw, vriendin, of vriend (grapje) , ook een skimmer brengt oplossing.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Is het water op zich helder??? Anders kunnen het zweefalgen zijn, die bestrijdt je met een UV.
Algen sterven af en het residu blijft in je vijver als het niet gefilterd wordt.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.