The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
groene smurrie

 

(@steve2110)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

ik heb momenteel een groene smurrie op mijn vijver drijven, je kan het er niet afscheppen want het zijn zo'n kleine deeltjes dat ze door de mazen van elk net gaan, als je er door schept komen er grote groene bellen op.
Ik had eerst een probleem met draadalgen maar heb deze door waterverbetering en bacterien helemaal weggekregen.
Zou het kunnen dat deze smurrie hetgeen is dat overblijft nadat de bacterien de algen hebben opgegeten of is dit een ander soort alg.

alle hulp welkom

Steve


   
Citeren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,

Volgens mij is die groene smurrie afkomst van algen die afsterven en door de hogere temperaturren nu aan het oppervlak komen. Je kan ze van je vijver halen met een heel fijnmazig net of gebruik de nylonkous van je vrouw, vriendin, of vriend (grapje) , ook een skimmer brengt oplossing.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Is het water op zich helder??? Anders kunnen het zweefalgen zijn, die bestrijdt je met een UV.
Algen sterven af en het residu blijft in je vijver als het niet gefilterd wordt.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.