The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vijver

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,455 Bekeken
(@casper-deurne)
Active Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik ben voor het eerst op deze site/forum. Ik diverse vragen, berichten en antwoorden gelezen en zou graag over het een en ander meer willen weten.

Ik heb in het verleden een vijver in mijn tuin aangelegd omdat ik een vijver een mooie aanvulling vind op mijn tuin. Door de jaren heen tot heden heb ik een aantal koi aangeschaft nu 7 totaal. Het zijn uiteraard geen dure koi van honderden of duizenden euro's omdat ik eerst voor mezelf wilde weten of deze hobby voor mij zou zijn weggelegd. Ik heb alle koi klein gekocht in de vijverspeciaalzaak in ons dorp. Deze vijverzaak is overigens van prima kwaliteit. Genoeg advies en als ik iets nodig heb kan ik altijd terecht.

Nu lees ik hier vanalles over water verversing en gravitifilters enz enz.

Mijn vijver is ruim 5 m3 en heb een drukfilter met UV met een capaciteit van 7000L, in mijn ogen voldoede. Om voldoende zuurstof in het water te krijgen heb een RVS waterval gebouwd van 4 etages. Mijn water is altijd helder, mijn vis is actief, groeit goed, eet voldoende en is niet ziek. Ik laat elke 2 weken mijn waterwaardes testen bij de vijverzaak en deze is eigenlijk altijd goed. ik maak elke 2 dagen mijn filterborstels schoon.

Zit er zoveel verschil in kwaliteit koi dat de "mindere" kwaliteit met minder verzorging genoegen neemt?

Nu wil ik me serieuzer met deze hobby gaan bezighouden......

Mijn vraag is nu: Doe ik iets niet goed of onvoldoende. Heel veel dingen die op de site staan heb ik niet of doe ik niet. Voordat ik nu meer en serieuzer ga doen zoals dure koi aanschaffen enz wil ik graag weten of ik wel op het juiste pad ben. Zijn er mensen die mij willen en of kunnen adviseren.

Groetjes, ik lees graag jullie reacties


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Ik zie dat hetzelfde bericht ook al bij Algemeen en Diversen geopend is. U kunt dit topic het beste verwijderen zodat er niet langs elkaar gesproken wordt.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.