The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Regenwater via een zinken regengoot

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,733 Bekeken
(@norbros)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Voor het bijvullen van mijn vijver (16.000 l) zou ik het regenwater van mijn dak willen gebruiken via een zinken dakgoot.
Ik heb echter gehoord dat dit schadelijk is voor de vissen.
Enig advies hierover?
Met dank bij voorbaat.


   
Citeren
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 52
 

zink lost op in water en is inderdaad giftig


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Inderdaad regenwater is zuur, en ph van 4.5 à 5. Zuren tasten metalen aan, ook koper en zink. Echter een zinken dakgoot gaat meestal meer dan 20 jaar mee En daardoor is het bijna verwaarloosbaar dat het metaal in het water terecht komt.
Zelf vang ik mijn regenwater ook op met zinken dakgoten en heb vandaag mijn ph waarde van het opgevangen water gemeten en het was schrikken!!! Ik had een ph van "9"; Dit is ver boven de normale waarden, waarschijnlijk door de droogte zitten er veel onopgeloste zouten in de atmosfeer en slaan deze neer tijdens een bui water. Altijd je ph van het regenwater testen voor je het bij je vijver doet is wel aan te raden. Zelf heb ik ingegrepen met bij het regenwater 1 op 10 000 ijsazijn toe te voegen, ph gezakt van 9 naar 5.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.