The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Hoe reinigen

 

(@frederic-007)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hoe reinigen we best een visvijver?


   
Citeren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,

De allerbeste reiniging is je vijver helemaal leeg maken, alle onreinheden verwijderen en dan terug opstarten. Ook je filter op die manier aanpakken.
Wel zorgen dat je je vissen ergens kan onderbrengen.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Waarom wil je de vijver reinigen? Er is een verschil tussen onderhoud en volledig reinigen.

Hou er wel rekening mee dat als je je vijver volledig leegmaakt je eigenlijk volledig opnieuw zal moeten beginnen met de opbouw van een biologisch evenwicht. Je start eigenlijk met een nieuwe vijver.

Zeker ook als je her filter volledig reinigt loop je het risico dat je vijverbiotoop in een onevenwicht geraakt. Algengroei is dan meestal het gevolg.

Met de volledige reiniging van vijver en filter (leegmaken, kuisen en opnieuw opstarten) zal je een vijverbiotoop vernietigen waar je misschien al jaren aan werkt.

Als er jaren niet naar de vijver is omgekeken dan kan zo'n drastische ingreep wel nodig zijn.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.