The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
groen water

 

 devs
(@devs)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 13
Topic starter  

heb mijn vijver al 2 weken vol water,moerasplanten,zuurstofplanten:hoornblad,glanzend fonteinkruid,en andere nu plotseling sinds gisteren is het water groen aan het kleuren er ziten nog geen vissen in en de pomp draait ook al met een 50liter filter wat nu al het water terug eruit of niet denk dat het tegen morgen helemaal troebel is

thanks devs


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Gaat het om een nieuwe vijver Devs? Dat een pas aangelegde vijver wat groen kleurt in het begin is meer dan normaal. De waterplanten kunnen de concurrentie met de in uw geval zweefalgen nog niet aan.


   
BeantwoordenCiteren
 devs
(@devs)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 13
Topic starter  

Ja het is een nieuwe vijver en ik hoop dat het niet te lang
groen blijft of nog groener wordt heb al zin om wat perebomen
te gaan omhakken ergens langs de weg heb op het forum gelezen dat het wel werkt.Maar is er ook een hoeveelheid
perehout per liters water waar ik mij aan moet houden om een goede werking te hebben.:confused: trouwens een foto van mijn vijver volgt

enne had nog een vraagje,mijn zuurstofplanten ziten nog gebundeld met die loden klembandjes die ze erbij verkopen
kan dat lood kwaad voor de vijver

grts to al humans and fish


   
BeantwoordenCiteren
(@meneerjos)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 36
 

Dat lood moet je wel van de plantjes afhalen hoor. Lood is een zwaar metaal dus dat zal niet bevorderlijk zijn voor de vijver.

Wat ik zelf met zulke bosjes doe: of in een plantenbakje zetten, of een touwtje met een kiezelsteen eraan binden en dan gewoon in het water laten zakken.


   
BeantwoordenCiteren
(@danny-jacobs)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 43
 

Mijn vijver is 40.000 liter toen ik hem verleden jaar opstarten was het water na 3 dagen meer dan groene soep, er zaten een toen een paar goudvissen in. Ik heb een biologische filter van ongeveer 6.000 liter. Deze is pas een 3 tal weken nadien opgestart en na een week begon het water helder te worden. Na 3 weken was het kristal helder en dat is het nu nog altijd. In die filster staan enkel wilde lelies. In de vijver heb ik een scheiding gemaakt tussen diep en ondiep, dus de grote vissen geraken niet in het ondiep, de bedoeling was dat ik de kleine vissen een beschutting wilde bezorgen. Ik heb al 2 maal waterpest geplant maar het wil maar niet groeien. ik heb het water voor een paar weken laten testen en alle waarden waren perfect, kan de stroming er iets mee te maken hebben


   
BeantwoordenCiteren
(@meneerjos)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 36
 

Ik heb mijn waterpest vlak bij m'n pomp staan en het groeit als kool, dus ik denk niet dat stroming de oorzaak van het probleem is.

Hoe heeft u de waterpest geplant? Ik heb zelf een paas bosjes met elastiek en een steen los in de vijver laten zakken en die doen het perfect. Ik heb er ook een paar in een bakje met vijveraarde gedaan en die doen het gek genoeg veel minder goed.


   
BeantwoordenCiteren
(@danny-jacobs)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 43
 

op de bodem van het ondiep ligt er witte zand, ik heb het de eerst maal daarin vast gestoken, de tweede maal heb ik vijveraarde gebruikt, een bol waarin de waterpest vastzit en dit op de bodem gelegd


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.