The Pond Library

Vraag en Antwoord

continu water toevo...
 
Notifications
Clear all
continu water toevoegen...?????

5 Posts
4 Users
0 Reactions
2,255 Views
debakkerij
(@debakkerij)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Ik woon aan de vinkeveense plassen, en denk dat het goed is om continu via een pomp die in de sloot voor mijn huis ligt ,het water de vijver in te laten stromen,en via een uitlaat het overtollige water er weer uit.
Heeft iemand hier ervaring mee, of weet dat het juist schadelijk kan zijn(ik heb het nog niet gedaan). Ook denk ik dat daardoor de algengroei ook minder zal zijn door een lagere watertemperatuur.
Het water van de vinkeveense plassen is overigens zeer helder en naar mijn mening gezond !

Wie kan mij helpen ??????????????


   
Quote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

het water kan er gezond uitzien,maar ik zou het eerst uitgebreid testen.
er is ook onzichtbare vervuiling,meestal ga je veel nitraten vinden als er landbouwgrond in de buurt is.
ook loop je een risico om parasieten en bacterieen in je vijver te halen.
toch opletten.

groetjes


   
ReplyQuote
Hagar
(@hagar)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 78
 

Als je het inkomende water eerst door een UV filter laat stromen lijkt het me een prima oplossing.


   
ReplyQuote
Mini freak
(@mini-freak)
Reputable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 288
 

Ik ben het ééns met josl, een sloot bevat meer schadelijke bestandsdelen dan dat men denkt.

Vooral denken aan bijvoorbeeld insekten het kroosvlindertje wat een zeer grote ravage kan aanrichten, ratten die geregeld een sloot opzoeken, eenden , de buurman die fijn afval water loost na het poetsen van zijn wagentje, enz , enz

Denk dat het beter is men ééns goed inschat wat zich zoal in een sloot bevind, zich erin afspeelt en wat erin leeft. De bagger die achterblijft in een sloot, blad en of planten resten, en vooral niet vergeten zwerfvuil. Bij warm weer kan het water veel minder zuurstof bevatten dan bij een diepe sloot, de stank die een sloot kan bevatten door de bagger.
Een sloot is één grote vergaarbak van regen water.

Dat is met een UV filter niet kapot te krijgen of tegen te houden.
Waar wij ons zorgen voor maken en de waterwaarden in orde proberen te houden wordt in 1 keer te niet gedaan als onzuiver water in de vijver wordt gepompt.


   
ReplyQuote
debakkerij
(@debakkerij)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Nou, de sloot waar ik het over had is eigenlijk een vaart, en is in open verbinding met de plassen, vandaar het heldere water !, ik denk erover om de pomp in een bun te doen met daarin fijn filtermateriaal.

Is er iemand die weet wat het betekend als er kleine wormpjes in het filter zitten ???,ze zitten op de wand in de laatste bak waar het schone water instroomt !(op de rand vastgeplakt)


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.