The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen




algenremedie

57 Berichten
17 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
14.9 K Bekeken
(@zuwarah)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 24
 

etienne wrote: Weet je, ik heb nu 28 jaar koi en heb nog nooit enige medicatie of chemische troep in mijn vijver gegooid!
Een zieke vis gaat er bij mij uit. In quarantaine in mijn natuurvijver gaat ie!

mooi zo, wij hebben ook nog nooit medicatie in onze vijver gegooid 🙂 .

Het is zoals bij de vogels: veel kwekers geven hun vogeltjes (een paar keer peer jaar) een kuur, met het gevolg dat de vogel resistent worden tegen bepaalde medicatie, en hun afstammelingen gaan op den duur zwakker en zwakker worden. Ik vrees dat eht ùet vissen net hetzelfde is...


   
BeantwoordenCiteren
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 611
 

zuwarah wrote: Ik vrees dat eht ùet vissen net hetzelfde is...

Helaas wel... dat is ook de reden dat veel medicijnen onbruikbaar zijn, vanwege resistentie.

Etienne,

dat is iets waar je trots op mag zijn. Heel, heel weinig mensen kunnen dit eerlijk zeggen.

Gr, Dennis.


   
BeantwoordenCiteren
(@pitou)
Active Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 19
 

zinkoxyde
nog een vraagje dennis.
de resten of metalen die achter blijven in de vijver zouden die niet mee afgezogen worden met vijverafval .

groetjes pitou

ps nog eens bedankt dennis


   
BeantwoordenCiteren
(@etienne)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 379
 

Ze worden inderdaad verwijderd met het weggedrainde water. Ook sommige planten nemen zware metalen op!


   
BeantwoordenCiteren
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 611
 

pitou wrote: zinkoxyde
nog een vraagje dennis.
de resten of metalen die achter blijven in de vijver zouden die niet mee afgezogen worden met vijverafval .

groetjes pitou

ps nog eens bedankt dennis

Hoi Pitou,

antwoord op je vraag... (mensen (Arthur...) verbeter me als het niet zo is...)

Ja en nee... metalen in het water is een 'ruim' begrip... Waar ik het in deze topic met name over had waren metaalionen, en deze zweven vrij in de watermassa. Een ander deel bestaat uit vaste zouten... (een zout is een molecuul bestaande uit zowel metaalatomen en niet-metaalatomen. Een voorbeeld is keukenzout (natriumchloride); metaalatoom is natrium, niet-metaalatoom is chloor.. verder kopersulfaat, zinkoxyde, enz...)

Welk deel bestaat uit vaste zouten en welk deel uit losse ionen hangt o.a. af van de pH van het water. Hoe hoger de pH, des te minder gevaarlijk een bepaalde concentratie zware metalen in water is...

de ionen zijn schadelijk (vrij in het water, worden door het lichaam opgenomen), de zouten kunnen weinig kwaad en bezinken. Men zegt dan dat de metalen in dat zout 'inert' zijn...

De vaste zouten zitten in het slib, en worden mee afgevoerd. Je haalt hiermee het 'onschadelijke' deel van de totale zware metalen in het water weg... Echter voorkom je zo dat dat deel bij bvb een pH verandering in oplossing komt en later schade aan gaat richten. (Dat was de ja uit mn antwoord..)

Ik schreef ook Nee omdat de OP DIT MOMENT schadelijke ionen vrij in het water zitten en alleen worden verwijderd door water verversing. Of, zoals eerder aangehaald, sommige planten kunnen dit ook (tot op bepaalde hoogte!)

Hoop dat t een beetje duidelijk is opgeschreven zo...

Vwb het laatste... slap lullen is één van mn grootste hobbies.. geen probleem 😉

Gr, Dennis.


   
BeantwoordenCiteren
(@james)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1
 

Marjan wrote: Tegen draadalg is Draadalgpoeder van Perfect Pond een veilig en goed middel. Het duurt enige tijd voor het resultaat merkbaar is. Een troebele vijver zou goed kunnen reageren op Perfect Stabel van hetzelfde merk.
Beide middelen zijn volgens de fabrikant op biologische basis en werken goed.
Succes ermee!

Kan iemand mij zeggen of dit draadalg poeder een tijd houdbaar is. Ik hen namelijk een halve doos gevonden tussen mijn producten maar deze is toch zeker 2 jaar oud. zou ik deze nog kunnen gebruiken?
Ik moet zeggen dit product werkt bij mij perfect, deze doos moet wat achterin gesukkeld zijn en ik heb intussen nieuw gekocht maar als het nog bruikbaar is, is het toch stom om het weg te doen.
tnx James


   
BeantwoordenCiteren
(@optiplex)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 92
 

Kan volgens mij geen enkel probleem zijn, want in gedroogde toestand. Het product begint pas te reageren na oplossing in water. Opgelet : niet meer gebruiken als je ziet dat er klonters in zitten, want dan is er vochtophoping geweest. Waarom niet even informeren bij de invoerder ? (Aquacity Burcht)


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 2 / 2



Deel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.