The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
algen verwijderen

 

(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Ik heb een vraagje. De laatste keer dat we de algen hebben verwijderd was geloof ik in augustus. Nu zie ik dat de vijver terug vol ligt met de smurrie. Ik heb ergens gelezen, al weet ik niet meer waar, dat je algen pas in het voorjaar mag verwijderen. Ik gebruik altijd een Columbo-product om dit te doen. Mag dit nu in deze periode ook gebruikt worden, of wacht ik best tot het voorjaar? Ik probeer wel er zoveel mogelijk uit te halen met het schepnet, maar dat helpt niet echt veel.


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

algen verwijder ik ook in de winter, of najaar en voorjaar. Als het draadalen zijn, misschien beter om het met een schepnet of iets dergelijks te proberen. Ken het produkt van Colombo niet, dus weet niet wat dit met het water doet.
Als het smurrie is, praten we dan over afgestorven draadalg of noem je ze gewoon smurrie??

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Ik denk dat het draadalg is, maar ik noem het gewoon smurrie. Ik denk niet dat het afgestorven is, want het breidt steeds maar uit. In elk geval ga ik nu toch maar het product gebruiken.
Dank je wel.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.