The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
24 uur straal op water

 

(@mdamman)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Het volgende is het geval: onze buurvrouw heeft een vijver met enkele Koi daarin, maar ze heeft moeite met het schoonhouden van het water. Regelmatig loost ze een derde tot de helft van het water om het vervolgens weer bij te vullen. Soms gebeurt dit twee keer in de week. Ze probeert een en ander op te lossen door non stop een flinke straal water in het water te laten lopen d.m.v. een pomp. Het gevolg is dat wij nooit rustig in de tuin kunnen zitten, maar veel erger: 's nachts moeite hebben met in slaap te komen.
Wij vragen ons af of er geen andere oplossing is om troebel water te voorkomen. Bijvoorbeeld een pijp in het water laten lopen of misschien een paar uur te pompen.
Wie kan advies geven?


   
Citeren
 Gis
(@gis)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 52
 

dat zal een kostbare grap worden had beter een goeie filter aangekocht het probleem met koi is altijd hetzelfde de filter is veel te klein voor de vissen en dan krijg je problemen als het water groen is moet er een UV lamp bijgeplaatst worden van een 3 watt per kuub water Grtz Gis


   
BeantwoordenCiteren
(@jacob83)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 66
 

inderdaad, gewoon een goeie pomp met filterbak...ben je wel ff een paar centen kwijt.

maar je buren kunnen weer slapen


   
BeantwoordenCiteren
(@meernkoi)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 14
 

HOI
meschien is de oplassing een planten filter waar je de straal via een pijpje in kan laatten filteren


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.