The Pond Library

Vraag en Antwoord

ziekte of iets ande...
 
Notifications
Clear all
ziekte of iets anders

2 Posts
2 Users
0 Reactions
2,171 Views
Marchel
(@marchel)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Beste forum lezers,

Is er iemand die mij zou kunnen helpen met het volgende ik heb een vis de Shubunkin in de vijver zwemmen en die ziet er zo uit (zie afbeelding)
is dit een ziekte of heeft dit met iets anders temaken? ik heb meerdere vissen in de vijver zwemmen maar dit is de enigste met al deze rare vlekken.:(

Met vriendelijke groet marchel.

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Het lijkt me schimmel te zijn en dat zal niet zomaar vanzelf over gaan. Als de andere vissen gezond zijn hoeven ze het niet te krijgen maar zoals er al aangegeven wordt hebben andere vissen het ook al. Je zou het kunnen proberen op te lossen met het middel FMC, wel graag informatie inwinnen hoe de behandeling moet (online en/of waar het verkocht wordt). Een gezonde vis krijgt niet zomaar schimmel, wat zijn de waterwaardes, visbezetting en andere belangrijke gegevens die je kan bedenken van de vijver?

Zou graag nog wel een second opinion zien van iemand anders op dit forum.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.