The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
ziekte of iets anders

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,961 Bekeken
(@marchel)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Beste forum lezers,

Is er iemand die mij zou kunnen helpen met het volgende ik heb een vis de Shubunkin in de vijver zwemmen en die ziet er zo uit (zie afbeelding)
is dit een ziekte of heeft dit met iets anders temaken? ik heb meerdere vissen in de vijver zwemmen maar dit is de enigste met al deze rare vlekken.:(

Met vriendelijke groet marchel.

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Het lijkt me schimmel te zijn en dat zal niet zomaar vanzelf over gaan. Als de andere vissen gezond zijn hoeven ze het niet te krijgen maar zoals er al aangegeven wordt hebben andere vissen het ook al. Je zou het kunnen proberen op te lossen met het middel FMC, wel graag informatie inwinnen hoe de behandeling moet (online en/of waar het verkocht wordt). Een gezonde vis krijgt niet zomaar schimmel, wat zijn de waterwaardes, visbezetting en andere belangrijke gegevens die je kan bedenken van de vijver?

Zou graag nog wel een second opinion zien van iemand anders op dit forum.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.