The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Help - Welke ziekte ??

 

(@hanscoorevits)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb reeds meerdere vissen dood aan een voor mij onbekende ziekte.
Kan iemand mij zeggen welke ziekte dit zou kunnen zien en hoe deze te behandelen?
Dank bij voorbaat.


   
Citeren
(@chriscompie)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 20
 

Beste,

Ik heb ook eens een ziekte in mijn vijver gehad door te vroeg in het voorjaar(eind april) vissen bij te steken.
Heb mijn vijver behandeld met dit product( zie bijlage)

Groetjes,

Chris.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Het ziet er niet goed uit in ieder geval, de koi op de foto's ziet er wel erg slecht uit, leeft deze nu nog steeds? Kan niet specifiek iets zeggen over welke ziekte het kan zijn, dus zou zo snel mogelijk naar een vijver speciaal zaak gaan om een afstrijkje te laten maken. Vaak is dit gratis en kan er gelijk de juiste diagnose gesteld worden en de juiste medicatie gekocht worden.

Verder worden koi niet zomaar ineens allemaal ziek, zijn er inderdaad zoals Chris meegemaakt heeft de laatste tijd extra koi bijgezet? Wat zijn de waterwaarden, visbezetting en eventuele andere belangrijke zaken over de vijver?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.