The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
zieken vissen?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,057 Bekeken
(@jolandasaskia)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo, ik ben jolanda wij hebben een vijver achter huis (al jaren) nu zijn er al 5 goudvissen dood ze hebben gekke vlekken.
Kan iemand mij zeggen wat het is en wat ik er aan kan doen.
Hoop dat de foto's iets kunnen bijdragen .

Groetjes jolanda:rolleyes:

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 358
 

Hallo Jolanda,

een foto zegt meer dan 1000 woorden 😉 die zijn dus altijd welkom.
toch is het altijd erg moeilijk om van een foto af te lezen wat er met een vis aan de hand is. de witte vlekken lijken op schimmel. dit is meestal een secundaire aandoening. het belangrijkste is dat je de primaire oorzaak vind. ik zou er eens mee naar een dealer gaan... die kan je vast hierbij helpen. test je waterwaarden (ph, gh, kh, no2, no3 en nh3) ook eens. Ik hoop dat je niet meer vissen verliest.

ik hoop dat je er wat aan hebt en veel succes ermee!

grtz


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.