The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
witte vlekken

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,153 Bekeken
(@emtamerus)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik heb een vijver met een aantal koikarpers en goudvissen.
Bij 1 van de goudvissen zie ik aan de zijkant van de vis witte vlekken. Het lijkt net of de oranje kleur omslaat in wit.
De vis ziet er verder helemaal niet ziek uit en heeft ook geen open wondjes.
Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is?


   
Citeren
(@anita)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 16
 

Ik heb ook ooit een oranje goudvis gehad die is nu inmiddels helemaal wit geworden! Gebeurt met meer goudvissen, niets aan de hand dus!
Groeten,
Anita.


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 597
 

Deze goudvissen zijn waarschijnlijk sarasa's. Ze worden zwart-bruin geboren en krijgen later de kleur van een goudvis. Na 1 à 2 jaar krijgen ze hun witte vlekken.
Sommige blijven donker of blijven helemaal rood.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.