The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Vreemde grote plek

 

(@hendrik)
Eminent Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 22
Topic starter  

Hoi,
gisteren een vreemde rode plek op m'n 'platinum' gezien en vandaag nogmaals ter observatie langsgeweest in de quarantaine.

Was dat even schrikken! Ik kon het arme beestje zo vastpakken terwijl het voorbij zwom en de wonde is zowat 3 keer groter geworden.

Ga morgen met de foto langs de handelaar en evt. met het beestje zelf, maar kan iemand (zonder al te veel te gissen) op de foto direct herkennen over welke ziekte dit gaat?

Alvast bedankt!

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Ik heb net een gloednieuw artikel op deze site gezet over Bacteriële huidziekten

Aan de foto van uw vis te zien is dit wellicht het begin van gatenziekte veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Direct ingrijpen (dierenarts gespecialiseerd in vissen raadplegen) en andere vissen ook controleren want dit kan erg snel gaan.


   
BeantwoordenCiteren
(@jacob83)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 66
 

damn dat ziet er slecht uit....wel goed van je dat je m meteen in de quariantene bak hebt gezet...

hopen maar dat t goed komt met je Ogon!!


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.