The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vissen ziek?

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,932 Bekeken
(@roadrunnertoao)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Ik heb een aantal weken geleden witte stip gehad. Hiervoor kreeg ik het advies om Malachiet in het water te mikken...
Nou ik weet niet wat voor zooi dit is maar binnen 2 weken ben ik 5 grote goudvissen, 2 kleintjes, 1 steur en 3 shubakins verloren..
Ik heb nu nog 4 redelijk grote goudvissen en 1 shuba erin zitten alleen deze liggen constant aan het oppervlak te "drijven" en happen heel snel naar lucht...
Ik kan ze zelfs aaien... wegzwemmen doen ze niet...
Ook eten ze niet tot zeer slecht...

Iemand een idee wat dit is?


   
Citeren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1200
 

laat zo snel mogelijk een koidokter komen en vertel hem alles wat je in de vijver hebt gedaan kwa middeltjes, hopelijk kan deze dan nog redding bieden.


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 296
 

Lijkt op een zuurstof gebrek.

Heb je je ook aan de dosis gehouden en behandelingsduur? Malachietgroen is puur vergif.

Dan is het niet aanbevolen om zomaar produkten in de vijver te kappen, bepaalde vissen kunnen niet tegen medicatie zoals de Steur bijvoorbeeld.
Er wordt niet voor niets aanbevolen om vissen in quarantaine te plaatsen, in plaats van een hele vijver te behandelen want alle micro leven wordt en is om zeep geholpen inklusief een aantal vissen.

Meteen water afpompen voor een kwart en verversen met kraanwater en dit iedere dag herhalen zodat op vierdagen tijd de hele vijver ververst is.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.