The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
5 nieuwe vissen dood

10 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,955 Bekeken
(@vijverforum)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 40
Topic starter  

Besten,

Ik heb verleden maand 10 Israël koi's Color Mix gekocht van +/- 12cm
nu het volgende, er zijn al 5 van die nieuwe vissen gestorven terwijl de andere 25 die ik verleden jaar heb gekocht ook Israël koi zeer gezond rond zwemmen.
Wat zou dit kunnen zijn? Heb wel mijn laatste dode vis eens bekeken en had bloedvlekken onder huid en een soort bruine wonde aan de kieuw?
Dank voor de reactie.


   
Citeren
(@aviator)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hallo,

Ik zou met een dode vis en/ofeen levende naar een koispecialist / vissendokter gaan. En dan iemand die onder een microscoop kan kijken wat er mis is. Daarnaast zou ik ook wat vijverwater meenemen om het te laten testen. Of zelf de test uitvoeren om te controleren wat de waardes zijn.
Ik zou hier niet te lang mee wachten omdat de kans vrij groot is dat ook de andere vissen besmet kunnen raken of er last van hebben.
De zwakkere vissen raken het eerst besmet. De nieuwere vissen zijn waarschijnlijk gevoeliger en vatbaarder voor ziektes. Kan door stress komen (nieuwe vijver etc.)

Succes, Aviator


   
BeantwoordenCiteren
(@pasje)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 90
 

zou ik eens mogen vragen in wat voor een vijver deze vissen zwemmen en wat de opstelling van de vijver is pomp filter grote en natuurlijk de vis bezetting.


   
BeantwoordenCiteren
(@vijverforum)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 40
Topic starter  

pasje wrote: zou ik eens mogen vragen in wat voor een vijver deze vissen zwemmen en wat de opstelling van de vijver is pomp filter grote en natuurlijk de vis bezetting.

Beste,

Vijver 7000 liter, 3-kamer filter van Aquaworld, pomp Sera 10000 liter (vijver wordt om de 2 uur rondgepomp berekend met verliezen en al) UV lamp 55watt, zuurstofpomp Alita 40, skimmer Velda
30 koi's Israël
Mvg.


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1200
 

ongeloofelijk 30 koi op 7000 liter waanzin, das zo maar even een overbezetting van 23 koi. Dus MAX 7 koi op uw vijver en uw probleem is opgelost.


   
BeantwoordenCiteren
(@pasje)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 90
 

yup dat zal inderdaad ook wel uw probleem zijn


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 296
 

Inderdaad te veel vis maar dat is echt niet de doods oorzaak, deze moet elders gezocht worden en ver hoef je daar niet voor te gaan.
En dan spring ik over naar de waterwaarden met name ammoniak gehalte en zeer belangrijk de nitriet waarden.
Als ik er vanuit ga dat de water waarden niet juist zijn dan is er ook een verhoogde kans op de aanwezigheid van een parasiet die zich heerlijk en lekker thuisvoelt in verontreinigd water en dat is Tetrahymena.

Deze kun je enkel ontdekken en zien bij een uitstrijkje en microscopisch onderzoek, als deze parasiet op de Koi voorkomt en de Koi is er al lang van bezeten dan treed er verkleuring op van de Koi over zijn hele lichaam en zeer goed waar te nemen bij de kieuwen.

Ik zeg maar wat en is een sugestie, maar het kan er wel mee te maken hebben.

En dat vind ik altijd zeer spijtig eraan men vraagt altijd en dat is niet persoonlijk bedoelt, wat scheelt eraan en wat kan ik er tegen doen.
Ik probeer dan en/of andere forum collega's meer te vragen en doen een sugestie ofwel attenderen erop dat dit of dat mogelijk kan zijn.
Het eerste dat gezegd wordt is Koi dokter bellen.
Maar zelden leest men wat het inderdaad werkelijk was.

Als een vis of meerdere sterven heeft dat een oorzaak en vaak wordt te lang gewacht, helemaal niet ofwel te laat opgemerkt.


   
BeantwoordenCiteren
(@vijverforum)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 40
Topic starter  

Pietje wrote: ongeloofelijk 30 koi op 7000 liter waanzin, das zo maar even een overbezetting van 23 koi. Dus MAX 7 koi op uw vijver en uw probleem is opgelost.

Deze koi's zijn maar 15cm.
Wat dan met de bakken in de koicentra's daar zitten die bakken boemvol.
Mijn vissen zijn zeer actief! Behalve Die 10 laatste daar zijn er 5 van dood. Met die andere geen enkel probleemi!
Mvg.


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1200
 

met de bakken in de koicentra wordt het water iedere dag in grote hoeveelheden ververst.

maar goed er zijn hier al genoeg discussies over geweest de laatste tijd, als u 30 koi wil steken op 7000 liter, die overigens geen 15 cm zullen blijven of mss net wel door slechte waterkwaliteit, dan moet u dat maar doen. Ik kan u toch niet tegenhouden.


   
BeantwoordenCiteren
(@vijverforum)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 40
Topic starter  

Wat ik denk is het volgende
Gisteren weer een vis dood van die nieuwe aangekocht verleden maand, (dit het ik al eens gepost op dit forum bij ontsmetten van vijver) de oorzaak ligt denk ik bij de handelaar waar ik mijn vissen koop.
Deze man verteld mij dat hij 2 a 3 x per week zijn visbakken preventief ontsmet met produkt voor schimmel parasieten enz.
Volgens mij is de slijmhuid van deze vissen aangetast en verzwakt door ontsmettingsprodukt en zijn ze veel vatbaarder voor aantasten van parasieten als ze in mijn vijver terecht komen en gaan ze dood.
Dat kan niet anders denk ik, want mijn waterwaarden zijn goed, deze morgen nog getest, geen nitriet geen nitraat enz.
Mvg.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.