The Pond Library

Vraag en Antwoord

Vis ligt scheef op ...
 
Notifications
Clear all




Vis ligt scheef op de bodem!!!

5 Posts
5 Users
0 Likes
15.6 K Views
nemo
 nemo
(@nemo)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik kwam gisteren thuis en mijn ene goudvis ligt scheef op de bodem van de q-bak. Ik dacht meteen aan een luchtbel omdat hij was opgezwollen, dus ik begin te maseeren van achter naar voren na een tijdje merk ik dat het niets uithaalt en laat ik hem zwemmen. Hij zwemt een tijdje verder maar na ongeveer 30sec. zakt hij weer traag naar de bodem:eek: Ik weet niet meer wat ik moet doen.
Groeten :cool:Nemo:cool:


   
Quote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Hoi Nemo,

masseren lijkt me alleen verstandig wanneer steuren duidelijk problemen met lucht in de darmen hebben. Bij "normale" vissen is dat wat anders, maar goed.

Uit je verhaal neig ik om te denken aan problemen met de zwemblaas. Wat zijn de waterwaarden? Heb je ooit zout gebruikt? Staan de schubben (als bij een dennenappel) naar buiten? Hangt de vis met de kop naar boven of juist naar beneden? Zijn er verdere opmerkingen te maken?

Gr, Dennis.


   
ReplyQuote
burton
(@burton)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 1
 

ik heb zelf ditzelfde probleem met een sarassa in een bak
alle andere vissen zwemmen normaal en blijken nergens last van te hebben

mijn vis heeft echter geen dikke buik/ uitgezetten schubben

eigenlijk kan ik bijv niet zeggen of de vis met de kop naar beneden neigt of naar boven omdat dat eignelijk niet het geval is. Wat meer het probleem is, is dat de vis even zwemt, normaal eet, dan neer strijkt op de bodem en stil gaat liggen en daarna rustig laat omvallen. Ook is er niet een snellere ademhaling te zien.

ik ben al enige tijd bezig een diagnose te laten stellen maar het enige advies wat mij door een expert is gegeven is het ph niveau meer richting 8 te trekken. ( mijn ph waarde is nu 6 )

ik heb de vis enige tijd wel in quarantine genomen maar doordat dat eigenlijk voor mij geen oplossing is ivm met ruimte gebrek ben ik noodgedwongen hem terug te stoppen in de normale bak

even een paar specs voor de volledigheid

bak = 180l
inhoud =
6x jap koi a 6 cm en kleiner
4x sarrassa a 6 cm
5x goudvis a ( 3x 6cm & 2x 3cm )

waardes
temp= 16 graden C
PH = 6,5
KH = 7
GH = 7,5
NO2 = 0
NO3 = 20

luchttoevoer = pomp die 80l/h pompt
aardig wat begroeing

filter
juwel filtersysteem over kool en lavasteen.

kortgeleden nog 2/3 water ververst op advies van specialist om te zien of dit oplossing geeft

lampen gaan van 14:00 uur tot 24:00 aan op automatische klok

op aanvraag eventueel een foto of video beschikbaar


   
ReplyQuote
timmy
(@timmy)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 1
 

Hey,

Mn vis (een vrouwtje) zakt de hele tijd naar de bodem. Het is een tropische vis en haar bij is ook dikker. Het is nu sinds ongeveer 3 dagen en er hangt wel iets onder haar buik uit. Ook eet ze niks meer. Weet iemand of ze dan zwanger is en ze eitjes gaat leggen of niet?


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 293
 

timmy;31923 wrote: Hey,

Mn vis (een vrouwtje) zakt de hele tijd naar de bodem. Het is een tropische vis en haar bij is ook dikker. Het is nu sinds ongeveer 3 dagen en er hangt wel iets onder haar buik uit. Ook eet ze niks meer. Weet iemand of ze dan zwanger is en ze eitjes gaat leggen of niet?

wat voor een tropische vis is het ?


   
ReplyQuote



The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.