The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vervaldatum medicijnen ?

 

 PV
(@PV)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Wat zou de reden zijn dat op zogoed als geen van de in de handel zijnde medicijnen voor vissen een vervaldatum opstaat ?
Handel ?

(Dit terwijl op ieder medicijn bij de apotheek dit wel is ! en dit is natuurlijk niet voor niets !)


   
Citeren
 Hugo
(@hugo)
Estimable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 160
 

Goede opmerking. Op vele aquarium en vijver benodigdheden (voer, toevoegingen,... etc) staat trouwens geen houdbaarheidsdatum.
Er is op dit gebied helaas een groot gebrek aan regelgeving. 🙁
Vele fabrikanten maken zich er makkelijk vanaf. Zo staan op de meeste vis medicijnen ook geen ingredienten vermeld.

Persoonlijk vind ik het een teken dat de fabrikant de klant niet serieus neemt als men dergelijke informatie er niet op zet. Ik koop zulke producten dan ook niet.


   
BeantwoordenCiteren
(@patver)
Eminent Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 26
 

Wat je zegt, ingredienten staan er meestal ook niet op.

Regelgeving is ook zo'n punt.
We kunnen eigenlijk met zijn allen een hoop gif in de plomp gooien terwijl we hier dus juist een hoop resistentie mee in de hand werken.

Ik heb vorig jaar een aantal keren een aantal bekende firma's om een reactie gevraagt maar echter nooit ook maar 1 reactie teruggehad.
Zegt denk ik wel genoeg.

Ikzelf schaf dan ook nooit meer iets van deze producten aan.

Een helemaal grote afgang maakte ik 3 maanden terug mee bij een bekende koispecialist in Breda.
Ik dacht laat ik eens binnen lopen daar en wat schepte mijn verbazing: Een grote bak waar men een uitverkoop hield van zeer aftanse dozen medicijnen welke op zijn minst van het seisoen ervoor of misschien wel daarvoor waren !!!.
Maargoed geen vervaldatum dus ook mooi geen controle zullen ze gedacht hebben.
Dat hebben hun toch niet nodig dacht ik bij mezelf maargoed men vangt dus liever een paar centen voor hun oude rommel als deze netjes bij het GFT te zetten.


   
BeantwoordenCiteren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Halo
Op één manier heb je gelijk dat er een vervaldatum op de medicijnen moet staan. Maar wat willen jullie nu eigenlijk. Wij als winkelier moeten u ( de klant) helpen met een probleem, en als we het niet kunnen dan is het zo iets van “ Die kent er niks van of die wilt ons niet helpen”. Jullie weten toch dat wij als handelaar een beetje een risico nemen om producten aan de klant te verkopen (dit is toch zo voor België). Ik wil nu ook niet zeggen dat de medicijnen die al jaren oud zijn dat die nog moeten verkocht worden, maar er is een medaille die langs twee kanten snijd. Wat moeten wij als handelaar doen om goed te doen? Mijn antwoord over dit onderwerp is bekeken in de ogen van de handelaar, maar ik begrijp jullie bezorgdheid zeker en heb daar begrip voor. Ik werk trouwens minder en minder met medicijnen van voorbeeld Velda, maar meer en meer met medicijnen van bij de apotheker afgehaald of klaargemaakt. En deze trend zal zich in de toekomst ook verder zetten. Een medicijn moet inderdaad een vervaldatum hebben, maar spijtig is dat niet het geval en kunnen wij als handelaar daarvoor niet met de vinger gewezen worden, want de fabrikant is hier voor verantwoordelijk. En als je als klant een handelaar ziet die medicijnen verkoopt met verminderde prijzen, dan laat je die toch links liggen en koop je dat spul toch niet!!!


   
BeantwoordenCiteren
 Hugo
(@hugo)
Estimable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 160
 

Hallo Eric,
Ik denk dat je deze thread verkeerd begrepen hebt. Het ging om het ontbreken van een houdbaarheidsdatum op siervismedicijnen, de fabrikanten zijn hiervoor (uiteraard) verantwoordelijk en werden hier op aangesproken.
De detailhandel kan hier niets aan doen. Alhoewel, als je commericieele siervismedicamenten direct van een fabrikant betrekt, zou je eens kunnen vragen waarom er geen houdbaarheidsdatum op vermeld wordt.
Het ontbreken van een houdbaarheidsdatum kan zich ook tegen de detailhandel keren. Men dumpt medicijnen omdat men vermoed dat ze te oud zijn terwijl dit niet het geval is.

Groeten
Hugo.


   
BeantwoordenCiteren
 PV
(@PV)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hallo Eric en Hugo,

Zoals Hugo al aangaf, doelde ik op de vervaldatum cq houdbaarheidsdatum van de diverse siervismedicijnen.
Ik wijs hier niet naar de detailist maar naar de FABRIKANT.

Overgens was ik met mijn vraag niet naar de detailst geweest maar naar enkele fabrikanten (leveranciers) van deze goederen.

Maar er is wel veel onderzoek geweest naar effectiviteit en/of giftigheid van medicijnen wat tot een vervaldatum kan leiden.
Dit wordt bij ieder medicijn gedaan, waarom niet bij deze medicijnen ?
Maar duidelijkheid, daar hebben de mensen (en detailisten) het meest aan.
Verder denk ik Eric, dat je het te persoonlijk aantrekt, maar het voorbeeld van de uitverkoop is niet meer als een voorbeeld wat kan gebeuren als je deze producten niet voorziet van deze vervaldatum en was nietzozeer om iemand bij de neus te nemen.(ik heb me misschien met deze opmerking te impulsief ge-uit naar een detailst maar ik kreeg er een rare smaak toen ik dit zag).
Het is dus niet alleen "IK" als consument maar ook als detailist die hier een stuk duidelijkheid in krijgt.
Verder denk ik dat als bepaalde medicijnen er van voorzien zouden zijn dit alleen ten voordele van de fabrikant zal werken omdat het product alleen maar effectiever zal werken en dus succesvoller zal worden toegepast.

Verder zijn er veel goede specialisten in de diverse koi-centra's (wordt naar mijn idee alleen maar beter) maar deze mensen willen toch ook duidelijkheid ?
Er bestaan overigens nog steeds geen wonderdokters of wonder medicijnen voorwat betreft je opmerking over "die kent er niks van ". Je zult altijd wel vissen tegenkomen welke je niet genezen krijgt om wat voor reden dan ook.

Met Vriendelijke Groet,
Patrick Verhulst


   
BeantwoordenCiteren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Halo
Ik weet wel dat jullie het goed bedoelen. Ik neem het ook niet persoonlijk op. Ik wilde eigelijk gewoon laten merken dat wij als handelaar het ook liever anders zouden willen zien, dus ook zoals jullie het ook bedoelen. Ik wil eigenlijk zo ook bewust een discussie in gang trekken waarbij misschien het één en ander in de toekomst kan verbetert worden. Ik neem jullie zeker niets kwalijk, echt waar.


   
BeantwoordenCiteren
 Hugo
(@hugo)
Estimable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 160
 

Hallo Eric, Ik had ook nooit gedacht dat jij hier anders over gedacht zou hebben. Laten we hopen dat nog een hoop andere mensen hun ongenoegen hierover uit in deze thread en wellicht dat de fabrikanten zich hier wat van aantrekken.
Groeten Hugo


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.