The Pond Library

Vraag en Antwoord

Verstopte goudwinde...
 
Notifications
Clear all
Verstopte goudwindes

2 Posts
2 Users
0 Reactions
1,956 Views
Gert Lemmen
(@gert-lemmen)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Ik heb 7 goudwindes en 3 shubunkins in een vijver van 5 x 1 x 1 meter.
Het afgelopen jaar zwommen ze vrolijk boven in de vijver rond en waren niet erg schuw. Zo'n 3 weken geleden was dit van de ene op de andere dag over en lagen de goudwindes op een kluitje op de bodem van de vijver. Zo af en toe komt een aantal naar boven om een poosje tegen de stroom van de pomp in te zwemmen. Bij het voeren zijn ze ook schuwer dan normaal. Ik heb niet de indruk dat ze ziek zijn. Als ze zwemmen zijn ze levendig genoeg. Er komt af en toe een reiger langs, maar die heeft (nog) geen vis te pakken gekregen.
Wat zou de reden van dit gedrag kunnen zijn, zijn ze geschrokken?


   
Quote
Mini freak
(@mini-freak)
Reputable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 288
 

Er komt af en toe een reiger langs

Het antwoord heb jezelf al gegeven, De reiger dus.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.