The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Trichodina dactylogyrus

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,311 Bekeken
(@wouters)
Active Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 15
Topic starter  

Heb vandaag op mijn koi's trichodina & dactylogyrus gevonden wat is de beste behandelmethode en moet dit herhaald worden.
Wie kan mij helpen.
Groeten Anton Wouters


   
Citeren
 Hugo
(@hugo)
Estimable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 160
 

Was dit bij een routine onderzoek of naar aanleiding ergens van? Elke gezonde koi heeft wel een aantal parasieten bij zich. Alleen als ze er last van hebben behandelen, we hebben op de site artikels hierover in de 'ziekten' afdeling met verschillende behandel methodes.


   
BeantwoordenCiteren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 1
 

Je moet kijken welke ziekte het meest voorkomt. Is dat Trichodina of is dat dactylogyrus. Je moet dus één van de twee eerst doden, en is de andere ziekte maar sporadisch aanwezig, niets doen en afwachten.
Trichodina is goed te behandelen met malachietgroen. De ziekte is dan doodt op 10 dagen.
Is het dactylogyrus die heet meest voorkomt, dan met bevoordeeld Neguvon.
Komen de twee ziektes evenveel aanwezig, dan beginnen met malachietgroen tegen Trichodina. Dan na 10 dagen waterverversing en onderzoeken of het beter is. Misschien is de andere ziekte dactylogyrus dan ook al dood, indien niet, dan behandelen met Neguvon.
Liefst zie ik deze behandeling gebeuren in een aparte bak, als alle vissen deze ziekte niet hebben.
Groeten
Eric


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.