The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Steurenvoer en koivoer.

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,200 Bekeken
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
Topic starter  

Hallo,

koi mogen niet te vaak (vettiger?) steurenvoer eten, daarover heerst een consensus, om het a la jean-luc dehaene uit te drukken. Nu is mijn vraag: mag je steuren wel koivoer geven? Of wheat germ? Ik zou namelijk graag een voederautomaat bij mijn viojver plaatsen voor in de week. In de weekends kan ik de steur met de hand afzonderlijk steurvoer geven, maar indiem dit ok is, zou ik hem in de week dus mee met de koi willen laten eten.

Wie weet dit?


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Normaal gezien zal de steur niet van het koivoer kunnen eten. Koi weten meteen waar het voeder drijft, een steur niet, daarvoor ziet hij te slecht. Een steur moet zich beroepen op zijn voeldraden en zo de bodem afspeuren op zoek naar voedsel en naar steurvoer dat bezinkt.

Er zijn misschien wel steuren die zo handtam zijn die perfect weten waar ze voeder kunnen krijgen maar daarvoor heb ik zelf te weinig ervaring met de steuren.


   
BeantwoordenCiteren
 herm
(@herm)
New Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hallo, ik dacht aan een mix van drijvend en zinkend koivoer (heb je ook in wheat germ), zodat de koi voornamelijk aan de oppervlakte eten en de steur het zakkend voer vindt. Nu heb ik al de meest uiteenlopende reacties gehoord in de winkels. 1 verkoper zei me dat steurenvoer een speciale geur heeft om de blinde steur aan te trekken en dat dit niet zo is met koivoer. Het ruikt inderdaad een pak sterker, dat steurenvoer, maar kunnen vissen ruiken??? vind ik maar vreemd.

Mijn voornaamste zorg is of koivoer gezondheidshalve ok is voor steuren.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.