The Pond Library

Vraag en Antwoord

sterfte + overbreng...
 
Notifications
Clear all
sterfte + overbrengen

4 Posts
4 Users
0 Reactions
2,088 Views
Rocky
(@rocky)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 31
Topic starter  

Sinds de winter begonnen is heb ik regelmatig dode sarasas en shibunkinsen windes gehad ik heb toen mijn water ontsmet met een onstsmettingsmiddel, sindsdien heb ik geen problemen meer gehad (3tal weken) maar dan vond ik een van mijn koi's dood aan op de bodem van de vijver (tussen de planten) deze was duidelijk nog niet lang dood, daarnaa heb ik het zeker voor het onzekere genomen en mijn vissen naar binnen gebracht in proper water. Nu dit gebeurt is staat mijn vijver dus "leeg", water zit er nog in, nogmaals onstmettingsmiddel ingedaan en filter blijft draaien. Wat moet ik nu doen met mijn vijver?? alles weg en vanaf nul of zijn er andere mogelijkheden.
Ikmoet wel zeggen dat ik na het verplaatsen van de levende vissen nog een vis heb gevonden in de vijver die al in "verre staat van ontbinding" was, deze zat ergens aan het oog ontroken, maar wat kan de invloed hiervan zijn op mijn andere vissen.

Alvast bedankt voor de hulp

Prettige feesten, en gezonde vissen

Rocky


   
Quote
Daelim
(@daelim)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 32
 

Hoi Rocky,

Het kan zijn dat de vis die in verre staat van ontbinding was een bacterie of parasiet heeft overgebracht naar de andere dode vissen. die hier overgevoelig voor waren. De Koi die pas dood was kan voor het produkt ook overgevoelig zijn geweest.
Ik heb zelf ook een oproep geplaatst i.v.m. massale vissterfte, ik heb een vissen dokter erbij gehaald en deze vermelde mij dat de parasiet hexamita de veroorzaker was. De symtomen van de dode vissen verwees er niet naar. Test in ieder geval het water, een analyse hiervan kun je opsturen aan Henri Ringer, of hem raadplegen hij zal ook wel reageren op jouw oproep. De vissen die apart zitten laat deze onderzoeken door een vissen dokter.
Zelf heb ik het niet gedaan maar je kunt een levende vis afgeven bij je dieren arts, deze stuurt de vis op naar Gent en wordt daar onderzocht. je kunt de vis terug krijgen dood of levend hangt van de vis af. Kosten plus minus 1500 bfr. Ook het water kun je daar laten onderzoeken.

MVG

Daelim


   
ReplyQuote
Sauwen Frans
(@sauwen-frans)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 30
 

Hello Rocky. Als ik goed begrijp heb je alle vissen uit je vijver gehaald wat is het resultaat hiervan dat je vijver in het voorjaar parasietvrij is omdat de meeste parasieten binnen een bepaalde tijd een gastheer (vis) moeten hebben om te kunnen overleven. nadelen zijn je moet je heel vissen laten overwinteren in dat vat waar je ze naartoe gebracht hebt maar je bent niet zeker of er nog parasieten op je vissen zitten dit kun je enkel achterhalen door deze vissen te kontroleren door middel van uitstrijk. Ook moet je opletten in dat vat op je waterwaarden omdat je met veel vissen op een kleine hoeveelheid water zit en heel waarschijnlijk geen of een kleine filter dus ben je in principe verder van huis. Laat of controleer je vissen om verder onheil te voorkomen.


   
ReplyQuote
2918anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Halo
Frans heeft hier duidelijk gelijk. Ik zou een bezoek bij de dierenarts zeker aan bevelen. En uw water goed controleren. Ik hoop dat uw vissen veel ruimte hebben in dat vat, want te kleine ruimtes geeft stres aan vissen


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.