The Pond Library

Vraag en Antwoord

SPOEDEISENDE HULP v...
 
Notifications
Clear all
SPOEDEISENDE HULP voor steur!!!

5 Posts
5 Users
0 Likes
5,311 Views
Daantje31
(@daantje31)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo allemaal

Ik zit hier met een hele zieke steur (30 cm).
Ineens hing hij op zijn zij. Toen ik hem uit de vijver haalde zag ik dat hij nog ademde. Ik heb hem in een zwembadje gedaan en meteen de dierenwinkel gebeld voor raad. Zij wisten het niet, alleen dat ik de tuinslang erop moest zetten voor een half uur, en dan zou hij binnen 24 uur weer rondzwemmen. Ik heb het gedaan, maar zonder resultaat. De steur hangt nog steeds op zijn zij en is nu moeilijk recht te krijgen, althans, dat durf ik niet te forceren. Hij leeft nog steeds, nu na 28 uur. Ik heb hem gisteren in het zwembad gelaten met een zuurstofbol en met wat voer, maar hij kan niks. Hij lijkt wel verlamd te zijn. Ik vind het echt heel naar en weet niet meer wat ik moet doen. Ben de hele dag met de steur in de weer om hem te proberen te verzorgen, maar zonder resultaat.
Hij heeft wel een iets ingevallen buik (daar vroeg de dierenwinkel ook nog om). Weet alleen niet wat dit inhoudt. Ook heb ik geprobeerd hem te masseren zoals eerder beschreven, maar dat lukt niet helemaal.
Moet ik dit beestje nu laten lijden en hopen dat het goed komt, of zal ik hem uit zijn lijden verlossen?

Ik heb niet zo veel verstand van vissen, dus geen vakjargon aub :confused:
Alvast bedankt!

Groetjes Danielle


   
Quote
Maggy
(@maggy)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 38
 

je kan ook altijd een dierenarts om raad vragen.
Op deze site in de bedrijvengids vind je telefoonnummer van dierenartsen die gespecialiseerd zijn in vissen.


   
ReplyQuote
Ruud
 Ruud
(@ruud)
Eminent Member
Joined: 20 years ago
Posts: 20
 

Wat bij mij een aantal maal geholpen heeft: de steur in een bak oid, zodat hij net onder water staat. Dan kan ie niet kantelen. In kraanwater en lucht erop. Sinds ik mijn vijver belucht heb ik nergens meer last van. Sterkte en succes!


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Hoi Daantje,

jammer dat zo'n dierenwinkel op dat moment niet toegeeft dat het geen verstand van zaken heeft. Ze hadden je gelijk moeten doorverwijzen naar een expert of evt. koidokter.

Dat de buik is ingevallen doet het me vermoeden dat ie "verhongerd" (sorry dat ik het zo moet zeggen) is. Dit komt vaker voor bij kleine steuren, deze hebben een aantal keren per dag fink wat voer nodig.
Een steur trekt dan krom en brengt daarmee zijn ingewanden in de moeilijkheden. Of er nog hoop is durf ik je niet te vertellen..

Veel beluchten en gezond water zijn een eerste vereiste, goed voeren ook (als dit nog zin heeft)...
Het kromtrekken kan in een vroeg stadium nog tegengegaan worden door de steur in een PVC buis te doen tot aan de borstvinnen...

De beste raad die ik je kan geven is een koidokter bellen..

Gr en Sterkte, Dennis.


   
ReplyQuote
Kip
 Kip
(@kip)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 41
 

Hoe is het afgelopen???


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.