The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
schuren

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,926 Bekeken
(@geertb)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 40
Topic starter  

Ik heb sinds april een nieuwe vijver, de vissen zitten er in sinds 19 april. Na een drietal dagen zag ik dat 1 vis zich af en toe schuurde over de buis van de pomp. Ik heb hem onmiddellijk laten onderzoeken in het vijvercenter waar ik hem heb gekocht, daar hebben ze 1 wormpje ontdekt, maar dat bleek niet abnormaal te zijn volgens hen. Nu een dikke week later doet hij het nog samen met nog een andere vis,uiterlijk is er aan de vissen niets te zien en de waterwaarden zijn goed. (eten goed, zwemmen goed, geen rode vlekken, geen wondjes,...)
Is het mogelijk dat ze dit doen omdat ze in een nieuwe omgeving zitten of denken jullie dat er iets meer aan de hand is?
Na het eerste onderzoek heb ik er wel een produkt in gedaan om de slijmhuid te herstellen. Het was een produkt van perfect pond, de juist naam ben ik vergeten.

groeten Geert


   
Citeren
(@daantje)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 3
 

geertb wrote: Ik heb sinds april een nieuwe vijver, de vissen zitten er in sinds 19 april. Na een drietal dagen zag ik dat 1 vis zich af en toe schuurde over de buis van de pomp. Ik heb hem onmiddellijk laten onderzoeken in het vijvercenter waar ik hem heb gekocht, daar hebben ze 1 wormpje ontdekt, maar dat bleek niet abnormaal te zijn volgens hen. Nu een dikke week later doet hij het nog samen met nog een andere vis,uiterlijk is er aan de vissen niets te zien en de waterwaarden zijn goed. (eten goed, zwemmen goed, geen rode vlekken, geen wondjes,...)
Is het mogelijk dat ze dit doen omdat ze in een nieuwe omgeving zitten of denken jullie dat er iets meer aan de hand is?
Na het eerste onderzoek heb ik er wel een produkt in gedaan om de slijmhuid te herstellen. Het was een produkt van perfect pond, de juist naam ben ik vergeten.

groeten Geert

Beste geert,

Je bedoelt denk ik protectus?? Protectus is een goed product, maarten lammerts kan en is hier ook een voorstander van. Dus dit kan geen schade hebben gebracht in de vijver. Zodra nieuwe vissen in een nieuwe omgeving komen, zijn ze onwennig, maar over het algemeen is schuren geen goed teken. maar aangezien je al een afstrijkje heb laten maken, zou ik me geen zorgen maken hierover. Voor iedereen geldt hetzelfde...Hou je koi gewoon goed in de gaten. En 1 wormpje is idd niet erg, iedere vis draagt wel parasieten met zich mee...het is de hoeveelheid op een afstrijkje die het doet.

Groeten
Danny


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.