The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Schimmels

 

(@jeroentje)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik heb wat koi's, maar sinds kort ook last van schimmels op de vissen.
Het toont zich door witte wollige plekken op de vis. Er is geen specifieke plek te noemen, maar de nadruk lijkt te liggen op de kop en vinnen.
Het feit wil dat steeds maar een vis ziek is en vervolgens overlijdt. De overige vissen geven wel een betere activiteit als er een overleden is, maar dit neemt zienderogen af als de volgende vis weer tekenen begint te vertonen van schimmel. Ook lijkt het erop dat een aantal last krijgt van spasmen (ongecontroleerd zwemmen) voordat ze daadwerkelijk dood gaan. Vaak is het dan een zaak van nog enkele uren voordat ze dood zijn

Ik weet zeker dat mijn water waarden meer dan in orde zijn. Kreeg van een bioloog te horen dat het beeld van mijn water onder de microscoop en belovend uitzag betreffende de aanwezige algen.
Heb medicijnen toegevoegd voor oa witte stip, maar dit had geen reactie.

Ik heb een foto bijgevoegd waarop de schimmeldraden duidelijk zichtbaar zijn (foto DS-U1 - 0002). De tweede foto geeft een algeheel beeld van de algen en andere eencelligen (foto DS-U1 - 0004).

Ik hoop dat er iemand is die dit beeld eerder heeft gezien, en mij kan vertellen wat ik moet doen/welke medicijnen ik moet toepassen.
Bij voorbaat dank,

Jeroen

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
 Boo
(@boo)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 8
 

Advies:

Ga langs een koi-dokter en laat die er naar kijken. Voor je het weet kun je nieuwe vissen gaan kopen omdat alles dood is gegaan. Zelf voor dokter spelen kan juist er voor zorgen dat je vissen eerder dood gaan.

Niet zomaar iets in de vijver gooien. Daar kun je alleen maar meer schade door krijgen. Tevens kunnen heel veel producten niet met elkaar direct in de vijver en moet je een paar dagen wachten. Schiet dus niet op!

Ga langs een koi-dokter! Hoop dat je nog optijd bent en dat niet al je vissen heen gaan.

Succes en sterkte!


   
BeantwoordenCiteren
(@mezman)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 17
 

Kinkt idd als een schimmel, heb zojuist hetzelfde probleem gehad. Schijnt ook te maken hebben met hoge watertemp (dat heb ik me tenminste laten vertellen).
Na enkele watertesten en afstrijkjes oplossing gezocht in Alparex van Colombo, kleurt je water wel ineens gifgroen mee maar binnen 3 dagen aanzienlijke verbetering van mijn koi's en zien er weer gelukkig uit. Nu even afwachten wat het in de loop van de week gaat doen. Ervaring van mij is wel altijd advies inwinnen en afstrijkje laten nemen voor er 'rommel' in het water gaat.

Kun je mij op de hoogte houden van de behandeling en of dit aanslaat???


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.