The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Schimmel op koi

 

 boet
(@boet)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb meerdere koi, maar vanochtend ontdekte ik bij één schimmel. Ik heb hem inmiddels een zoutbad gegeven maar wil hem niet terug in de vijver doen omdat ik bang ben dat de andere het ook krijgen (dit was namelijk mijn minst mooie koi). Ik heb maar een klein vijvertje en geen quarantainebak, medicijnen gaan me meer kosten dan de waarde van de vis. Iemand een tip over wat ik het beste kan doen, namelijk buiten de vijver houden of toch maar terug bij de anderen?


   
Citeren
(@bbking)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 6
 

ja ligt er aan wat voor schimmel.
er zijn zoveel soorten schimmels.
heb je er geen foto van???????
als het wittle vlekjes zijn zou het ook de pokken kunnen zijn.
dit gaat weer weg zodra de watertemperatuur omhoog gaat.
maar zonder foto is het maar gissen plaats een foto erbij.
en je krijgt snel genoeg meer info.
in quarantaine doen is altijd goed om je andere kois te beschermen
maar hou deze de komende dagen ook nog zeer goed in de gaten.

bb


   
BeantwoordenCiteren
(@nardus010)
Trusted Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 42
 

Je moet met je vis even langs een tuincentrum waar ze koi verkopen -of een vissenzaak ,waar ze een afstrijkje van de sluimlaag van je vis nemen. Deze gaan ze onder de microscoop bekijken en geven je een proffesioneel advies/vaccin.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.