The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
pluizige wond !!!

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,791 Views
abcd
 abcd
(@abcd)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 1
Topic starter  

ik heb ondekt dat er een pluizige wond aan de staart van mijn koi is
weet iemand wat dit is en met welk medicijn ik dit kan bestrijden ?
groeten


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Dat zou kunnen wijzen op een schimmelinfectie. Vaak treden schimmelinfecties op bij slechte waterkwaliteit, slechte voeding, kwetsuren of als tweede ziekte bovenop een parasitaire infectie.

Let op, chimmelinfecties kunnen zich snel uitbreiden.

Een kort bad met zout kan al helpen 15g /l gedurende 10 minuten.
Ook malachietgroen wordt gebruikt tegen schimmels.

Isobetadine zalf is ook een manier.

De behandeling dient eventueel herhaald te worden en wanneer blijkt dat de andere vissen ook schimmelinfecties vertonen dient de ganse vijver behandelt te worden.

U zou er goed aandoen een gespecialiseerde dierenarts of koidealer met kennis van zaken te raadplegen. Deze mensen kunnnen de juiste diagnose stellen, zien of andere vissen behandelt dienen te worden en de behandeling starten.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.