The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
parasieten

 

(@geertb)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 37
Topic starter  

Ik heb een nieuwe vijver van +/- 8500l hierin zitten 10 koi, ze zitten er in sinds anderhalve maand. Onlangs zag ik mijn vissen beginnen schuren en springen. Ik ben dan meteen met een vis naar de vijverzaak gegaan en daar bleek na MICROSCOPISCH onderzoek een besmetting met de eencellige parasiet TRICHODINA. deze besmetting was wel heel duidelijk, heb zelf door de microscoop gekeken en heb behoorlijk veel van die beestjes gezien er was geen twijfel mogelijk.
De mensen van de zaak die naar eigen zeggen samenwerken met dokter Maarten Lammens hebben mij PARAMORTUS aanbevolen. Op hun site staat trouwens dat Maarten Lammens dit ook aanraadt.
Ik moet de behandeling na 1 week herhalen, de vijver goed beluchten, na de tweede behandeling terug op controle komen met een vis en dan terug bacterieën toevoegen.
De waterwaarde waren volgens hen heel goed.

PH : 7.6
GH : 13
KH : 4
FE : 0.25
NO² : 0
NO³ : 0
NH³ : 0

2 DE VRAAG:

Op het forum hoor ik altijd over een releatief lage GH-waarde terwijl de mensen van de vijverzaak een GH-waarde nastreven van minimum 12 en liefst hoger, kwestie van de PH-waarden stabiel te houden. Hoe noodzakelijk is dit eigenlijk?

groeten Geertb.


   
Citeren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 288
 

Als de Ph waarde in orde is dan zal de Gh en Kh zich hierna gedragen, het heeft geen zin om de Ph waarde omhoog of omlaag te brengen door waterverbeteraars.
M.A.W. Als men de Gh en de Kh waarden op juiste peil weet te houden of te brengen zal de Ph zich hierop af stemmen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.