The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Onbekende ziekte

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,605 Bekeken
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
Topic starter  

Hoi,

Ben bij een kennis geweest die een ginrin tancho showa had zwemmen, die niet gezond was.
De kieuwen stonden naar buiten met een boog. Het binnenste was rood en opgezet. Het leek net of het inwendige het uitwendige naar buiten drukte. Heb dit zelf nog nooit gezien en kon dus niet adviseren. Daarom, is er iemand van jullie die zoiets al eens gezien heeft of weet wat dit is????
Alvast bedankt voor de reactie's.

Hokie:confused:


   
Citeren
(@jaccoh)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 46
 

Bij buikwaterzucht staan de kieuwen ook naar buiten. Maar dat begind meestal met een dikke buik. Het kan vanalles zijn. Moielijke naam trouwens. Wat is dat voor vis?
Als het een koi is kan je natuurlijk een koidokter mailen.

http://www.koidokter.com


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
Topic starter  

Hoi,

Nee, is geen buikwaterzucht. Geen dikke buik, geen uitpuilende ogen, geen denne-appel structuur. Koi zwemt bij hun ook gewoon vrolijk met de groep mee. Geen eigenaardig gedrag. Buikwaterzucht heb ik al wel eens bij een koi gezien, gelukkig niet bij mezelf, dus dat is het volgens mij niet.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 597
 

Lijkt op een bacteriële kieuwinfectie. Best is er een specialist bij te halen.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.