The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Kleine / Jonge Koi voeden?

 

(@mulder)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 33
Topic starter  

Hallo,

Ik heb in mijn vijver 3 kleine Koi zwemmen samen met andere vissen, goudvissen, sarasa's, goudwindes e.d.
Hoe kan ik deze jonge Koi het beste voeden, moeten deze ook meerdere keren per dag eten. Komt het eetpatroon van de andere vissen niet in de "knoop"?
Wat is de lengte dat ze kunnen groeien per jaar ongeveer?

Gr. Eric


   
Citeren
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 430
 

hallo,

je voert al je vijvervissen best meermaals kleine hoeveelheden per dag. in een vijver met planten en insecten ed vinden ze ook wel nog wat levend voer. voor jonge koi (ik reken hier vanaf 10cm ong.) kan je best voedsel nemen dat ze ook effectief op kunnen nemen. kleine korrelgrootte bvb of zelfs vlokken of ander klein grut is goed. voer ze maar samen met de groten dan worden ze snel sociaal 🙂
altijd goed zien of al het voedsel opgegeten wordt anders moet je minder voeren. het is wel van belang te zorgen dat de grote sloebers niet met al het eten weg zijn voor de nieuwelingen komen eten.

de groei kan nogal schelen. afhankelijk van de voedselvoorziening, grootte van de vijver, enz.. ik denk dat je gemiddeld wel mag rekenen op 10 cm per jaar hoewel ik al mensen heb weten zeggen dat hun vissen op een jaar tijd gigantisch gegroeid waren.

mvg, Timpie


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Voeder gewoon zoals je gewoon bent Eric. Gebruik wel kleine korreltjes. Als je tweemaal per dag voedert blijf dit dan gewoon verder doen. Als de kleine koi komen eten des te beter. doen ze het niet, geen zorgen maken. Ze vinden wellicht het één en ander op de bodem dat eetbaar is.

Ik zou zo niet meteen een cijfer kunnen kleven op hoeveel cm een koi per jaar kan groeien. Ik heb wel een statistische lijst liggen op eens te publiceren maar het blijft theorie natuurlijk. een gezonde koi in goed water zal het snelst groeien. Bepaalde koisoorten zoals Chagoi en Ochiba groeien sneller dan de meeste andere koisoorten bijvoorbeeld. Een chagoi met at groeikracht kan 8 tot 10cm per jaar groeien.


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Ook toevallig. We moeten gelijktijdig aan het antwoorden geweest zijn Timpie op deze vraag. De vragen komen mooi overéén dus zal het wel waarheid zijn 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 430
 

ik heb ook even met een big smile op mijn gezicht gezeten 😀 bij het ontdekken dat we er samen net op zaten te antwoorden
doei


   
BeantwoordenCiteren
(@mulder)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 33
Topic starter  

Heren,

Bedankt voor de tips van jullie, ik zal ze zeker opvolgen!

Gr. Eric


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.