The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Dikke goudvis

 

 ToBo
(@tobo)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn goudvis. Deze zwemt nu al een 6 jaar probleemloos in een klein vijvertje. Het laatste jaar begon hij witte vlekken te krijgen, tot nu hij/ zij volledig wit is; op de kop na. Dit zou niet erg zijn (ouderdom..). Wat me het meest zorgen geeft is dat de nuik extreem dik geworden is, echt enorm dik. Hij lijkt normaal te zwemmen, is levendig, eet vlot... Daar hij/zij alleen in de vijver zit kan een zwangerschap niet de reden zijn 😀 ! is er iemand die raad weet?
antwoord mag ook op [email]tcfff@tiscali.be[/email]


   
Citeren
(@sebastien)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 24
 

misschien is het beestje zo verwend dat hij gewoon dik staat van het eten? 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 288
 

Waarom zou ze niet zwanger kunnen zijn? 😎

Een dikke buik, levendig, vlot, eet en zwemt normaal. Zeker weten dat dit een vrouwtjes vis is en kuit op heeft en geen kuit kan schieten. Ze wordt dikker en dikker er is dus geen mannetje dat achter haar jaagt in de paai periode dat ervoor zorgt dat ze gaat kuit schieten. Wanneer het kuit te lang blijft zitten versteent het kuit en kan het er niet meer uit. Op den duur heeft ze hier last van en zal sterven.

De enige methode is om het kuit operatief te laten verwijderen mocht het versteend zijn, ofwel een manntjes vis moet erbij komen.


   
BeantwoordenCiteren
 ToBo
(@tobo)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ok, dank u. IK ben naar een vis(verkoop)zaak geweest, en er een - hoop ik - mannetje gekocht. Nu zwemmen ze samen rond. Dus we zullen zien of ze in de winkel effectief een mannetjesvis verkocht hebben. 🙂


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.