The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
diagnose: columnarisziekte?

 

(@twinny)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Bijgaande foto van zieke boerenkarper, het internet afgezocht, zou dit columnaris kunnen zijn?
We hebben de vijver behandeld met Sapro van SANIKOI, maar daarvoor waren er al 5 vissen dood. Sinds een dag de karper (40cm) niet meer gezien. We vrezen het ergste. Maar hopen de bacterie (als het dat is) doeltreffend te hebben bestreden.

De vijver ligt er al bijna 25 jaar, we hebben nooit problemen gehad, tot op heden dus.Er is niets veranderd in en rond de vijver, we mesten in het voorjaar altijd met Maerl en de vijver blijft prachtig helder en de planten groeien goed. We hebben als eerste de waterkwaliteit op hardheid getest en daar schrokken we toch van: 6 GH.

Wel hebben we een maand geleden een 5 tal sarassa's aangekocht en zonder quarantaine (wel afgehard) in de vijver gedaan hebben. Zou dat de oorzaak kunnen zijn of misschien eventuele vogels? De badderende merels, die bijna alle dagen onze tuin bezochten hebben we ook al een paar weken niet gezien. Misschien weten jullie meer dan ik, dus schroom niet ons op weg te helpen.

Om een indruk van de vijver te geven heb ik een link naar mijn album bijgeplaatst.
Met vriendelijke groet, Twinny
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXEJEB3I

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@twinny)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

De karper is na de medicijnkuur weer opgeknapt.
We hebben het water met Maerl van 6 naar 12 DH (GH) gebracht.
Dus alles weer OK


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.