The Pond Library

Vraag en Antwoord

diagnose: columnari...
 
Notifications
Clear all
diagnose: columnarisziekte?

2 Posts
1 Users
0 Reactions
3,166 Views
twinny
(@twinny)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Bijgaande foto van zieke boerenkarper, het internet afgezocht, zou dit columnaris kunnen zijn?
We hebben de vijver behandeld met Sapro van SANIKOI, maar daarvoor waren er al 5 vissen dood. Sinds een dag de karper (40cm) niet meer gezien. We vrezen het ergste. Maar hopen de bacterie (als het dat is) doeltreffend te hebben bestreden.

De vijver ligt er al bijna 25 jaar, we hebben nooit problemen gehad, tot op heden dus.Er is niets veranderd in en rond de vijver, we mesten in het voorjaar altijd met Maerl en de vijver blijft prachtig helder en de planten groeien goed. We hebben als eerste de waterkwaliteit op hardheid getest en daar schrokken we toch van: 6 GH.

Wel hebben we een maand geleden een 5 tal sarassa's aangekocht en zonder quarantaine (wel afgehard) in de vijver gedaan hebben. Zou dat de oorzaak kunnen zijn of misschien eventuele vogels? De badderende merels, die bijna alle dagen onze tuin bezochten hebben we ook al een paar weken niet gezien. Misschien weten jullie meer dan ik, dus schroom niet ons op weg te helpen.

Om een indruk van de vijver te geven heb ik een link naar mijn album bijgeplaatst.
Met vriendelijke groet, Twinny
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXEJEB3I

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
twinny
(@twinny)
New Member
Joined: 10 years ago
Posts: 2
Topic starter  

De karper is na de medicijnkuur weer opgeknapt.
We hebben het water met Maerl van 6 naar 12 DH (GH) gebracht.
Dus alles weer OK


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.