The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
(Buik)waterzucht

 

(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
Topic starter  

Na een tijdje niet meer aanwezig te zijn geweest (voornamelijk door de winter) ben ik weer terug op het forum. De hele winter eigenlijk geen enkel probleem gehad maar nu is er ineens een tosai van afgelopen zomer die overleden is aan waterzucht. Het was niet zoveel opgezet (buik en/of ogen) zoals je vaak op foto's ziet maar had toch wel het dennenappel effect door uitstaande schubben. Ook zwom de koi alleen nog maar net onder of aan de oppervlakte en leek niet meer te kunnen duiken.

Hier baal ik natuurlijk van maar nu is er ook een redelijk oude sierstaart die alleen nog maar net onder het oppervlakte zwemt. Deze is wel gewoon rustig en niet gestrest maar zwemt wel continue rond waar alle andere vissen 's avonds/'s ochtends rustig bij de bodem liggen.

Zal ik het gewoon in de gaten blijven houden of gelijk actie ondernemen zoals quarantaine en/of zoutbad? Is waterzucht nu erg besmettelijk voor de andere vissen?

Ik heb nog niet kunnen kijken of de sierstaart nog gewoon eet maar m'n waterwaardes zijn gewoon goed (nitraat iets aan hoge kant).


   
Citeren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

ik zou hem in een bak met 8 gram zout per liter doen wel met lucht bol er in

en de rest van je vijver met virkon aquatic behandelen 1gram per 10000 liter iedere week weer

Heb namelijk het zelfde gehad helemaal deze tijd zie ik vaak weer het zelfde deze winter is zeer slecht voor ze geweest


   
BeantwoordenCiteren
(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
 

Wat info over buikwaterzucht, hopelijk heb je re wat aan

http://www.hobbyistenkoiforum.nl/gezondheid/buikwaterzucht.htm

Gr Cobuus


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
Topic starter  

Iedereen nog bedankt voor de reacties, wilde alleen nog een laatste reactie geven over de stand van zaken. De sierstaart is helaas ook overleden, deze leek het na het zoutbad goed te doen (actiever en dieper duiken) in de quarantaine maar na een paar dagen was het toch ineens gedaan 🙁

Het water is ondertussen behandeld en alle andere vissen tonen geen enkel teken dat ze ergens last van hebben. Blijf het natuurlijk goed in de gaten houden maar het ergste lijkt voorbij te zijn 😀


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.