The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Zonnebaars in kleine vijver: een paar vragen...

 

(@marjan)
Trusted Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 56
Topic starter  

Hallo,

Sinds twee jaar heb ik een Zonnebaarsje in mijn kleine vijvertje, om de aanwas van Goudelritsen te beperken. Dat doet ze (het is een vrouwtje) zeer goed! Onder andere daardoor groeit ze zelf gestaag.

1) Ik vraag me eigenlijk af of dit beestje op den duur mijn vijvertje niet uitgroeit?

2) Passen vissen zich aan op de maat van de omgeving? M.a.w. zal ze in formaat beperkt blijven?

3) Hoe oud wordt zo'n beestje eigenlijk?

Bedankt voor jullie antwoorden!
Groet,

Marjan


   
Citeren
(@schizo)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 42
 

Een zonnebaarsje wordt niet langer dan 15 cm. Het gaat hier om verwilderde exemplaren in Nederland. In Amerika, waar het beestje vandaan komt wordt het 25 cm, misschien dat hij dat in een vijver ook kan halen door de gunstige omstandigheden.

Deze info komt van www.visserslatijn.nl


   
BeantwoordenCiteren
(@hagar)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 78
 

Ik weet natuurlijk niet hoe klein jouw "kleine vijvertje" is, maar een Zonnebaars wordt in een vijver meestal niet groter dan 15 cm, dus het lijkt me geen probleem.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.