The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Zonnebaars aanschaffen

 

(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Hallo,

Ik zou graag 1 zonnebaars in mijn vijver willen zetten, maar ik weet niet waar ik deze kan krijgen. Ik ben alle vijverzaken in de buurt van Venlo al af geweest, maar hier hebben ze geen zonnebaars.
Heeft iemand anders misschien nog een zonnebaars in de aanbieding in de buurt van Venlo.

Gr.


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Kom helaas niet uit de buurt dus kan je daar niet verder in helpen. Wel heb ik ooit hetzelfde probleem gehad maar bij de lokale vijverzaak stelden ze voor om me even een belletje te geven wanneer ze weer bij hun binnen waren. Misschien dat je ook zoiets kan regelen, de zonnebaars wordt redelijk vaak gezocht dus een bak krijgen ze redelijk snel verkocht. Inderdaad wel maar één in de vijver zetten, mocht je een stelletje krijgen dan heb je er al heel snel veel te veel 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

probeer het eens ook op marktplaats met een GEZOCHT advertentie en op andere forums. Er zullen genoeg mensen zijn die er vanaf willen omdat ze er genoeg hebben zwemmen


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Ik heb nu een advertentie geplaatst op marktplaats.
Ik had samen met deze post ook op andere forums gepost. Maar daar heb ik ook geen reactie gekregen.
Heb wel nog overwogen om ook voor een albino meerval te zoeken, maar ben hier vanaf gestapt omdat ik bang ben dat deze mijn hele visbestand zal opeten.


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Ik heb vandaag gebeld met een tuincentrum voor een zonnebaars.
Zij konden mij vertellen dat het eigenlijk niet meer mocht, zonnebaarzen verkopen in tuincentra. De persoon waar ik contact mee had zei letterlijk: "Ach ach, wat is eigenlijk niet mogen. Als je het wil kunnen wij dat wel voor je regelen."
Als ik er een wilde hebben konden ze er wel een met de bestelling laten mee komen. Het probleem is dus opgelost. 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
Topic starter  

Ik zou nog graag even terug willen komen op dit topic.
Ik heb reeds een zonnebaars in mijn vijver geplaats. Maar ik zie hem niet meer terug. Dit is ook wel te begrijpen op een vijver van een groot formaat.
Maar wat ik eigenlijk wil weten, heeft iemand hier ervaring met een bruine dwergmeerval in zijn of haar vijver? Tot welk formaat vissen eet hij op?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.