The Pond Library

Vraag en Antwoord

Zonnebaars aanschaf...
 
Notifications
Clear all
Zonnebaars aanschaffen

6 Posts
3 Users
0 Reactions
2,866 Views
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Hallo,

Ik zou graag 1 zonnebaars in mijn vijver willen zetten, maar ik weet niet waar ik deze kan krijgen. Ik ben alle vijverzaken in de buurt van Venlo al af geweest, maar hier hebben ze geen zonnebaars.
Heeft iemand anders misschien nog een zonnebaars in de aanbieding in de buurt van Venlo.

Gr.


   
Quote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Kom helaas niet uit de buurt dus kan je daar niet verder in helpen. Wel heb ik ooit hetzelfde probleem gehad maar bij de lokale vijverzaak stelden ze voor om me even een belletje te geven wanneer ze weer bij hun binnen waren. Misschien dat je ook zoiets kan regelen, de zonnebaars wordt redelijk vaak gezocht dus een bak krijgen ze redelijk snel verkocht. Inderdaad wel maar één in de vijver zetten, mocht je een stelletje krijgen dan heb je er al heel snel veel te veel 🙂


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

probeer het eens ook op marktplaats met een GEZOCHT advertentie en op andere forums. Er zullen genoeg mensen zijn die er vanaf willen omdat ze er genoeg hebben zwemmen


   
ReplyQuote
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Ik heb nu een advertentie geplaatst op marktplaats.
Ik had samen met deze post ook op andere forums gepost. Maar daar heb ik ook geen reactie gekregen.
Heb wel nog overwogen om ook voor een albino meerval te zoeken, maar ben hier vanaf gestapt omdat ik bang ben dat deze mijn hele visbestand zal opeten.


   
ReplyQuote
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Ik heb vandaag gebeld met een tuincentrum voor een zonnebaars.
Zij konden mij vertellen dat het eigenlijk niet meer mocht, zonnebaarzen verkopen in tuincentra. De persoon waar ik contact mee had zei letterlijk: "Ach ach, wat is eigenlijk niet mogen. Als je het wil kunnen wij dat wel voor je regelen."
Als ik er een wilde hebben konden ze er wel een met de bestelling laten mee komen. Het probleem is dus opgelost. 🙂


   
ReplyQuote
Jacobs
(@jacobs)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 66
Topic starter  

Ik zou nog graag even terug willen komen op dit topic.
Ik heb reeds een zonnebaars in mijn vijver geplaats. Maar ik zie hem niet meer terug. Dit is ook wel te begrijpen op een vijver van een groot formaat.
Maar wat ik eigenlijk wil weten, heeft iemand hier ervaring met een bruine dwergmeerval in zijn of haar vijver? Tot welk formaat vissen eet hij op?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.