The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Zieke shubunkin

5 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,328 Bekeken
(@cocowa)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hoi,
Wij hebben sinds een paar weken drie shubunkins in onze vijver. Verder
zitten er oa goudwindes, een koi en een zonnebaars in. Nu was 1 van de shubinkins al vrij snel verdwenen, wij dachten door een vijand weggeroofd. Een week later was de 2e weg. Een paar dagen later was de vis ineens terug, hij ziet er niet goed uit en het lijkt erop of zijn rugvin eraf/beschadigd is.
Hij lijkt moeite te hebben om recht te zwemmen en voelt zich
duidelijk niet top. Later lijkt de vin weer wat beter te zichtbaar dus is er niet af alleen goed beschadigd. De vis laat zich weinig zien, de zij vin lijkt
aan 1 kant wel verlamd oid.
Verder vinden wij dat de vis er wat opgeblazen uitziet. Iemand enig idee
wat de vis heeft en wat we eraan kunnen doen? Uit voorzorg / ivm evt besmettelijkheid hebben we hem zonet apart gezet in een emmer.

Bedankt alvast!


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Het is goed dat de koi apart gezet is, alhoewel een emmer natuurlijk niet de beste plek is. Over de rugvin kan ik niet echt veel zeggen, kan er een foto gemaakt worden en hier geplaatst worden? De opmerking dat de vis er opgeblazen uitziet klinkt eerste instantie als buikwaterzucht, staan de schubben al een beetje open (dennenappel effect)? Zonder een goede foto kan er niet veel meer gezegd worden ben ik bang.


   
BeantwoordenCiteren
(@cocowa)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Dank voor de reaktie. Helaas, de vis heeft de nacht niet overleefd. Het zag er gisteren al niet goed uit vrees ik, al hoop ik niet dat het door de emmer komt.. Kunnen we meer doen dan in de gaten houden of de rest van de vissen ziek worden? Wij hebben een huis gekocht met een flinke vijver en dito pompsysteem inclusief de visjes dus zijn nog niet erg deskundig..


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Jammer om te horen dat de koi overleden is 🙁 Ik zou inderdaad de rest in de gaten houden, mocht er nog een soort gelijk geval (indien het buikwaterzucht was) komen dan zou een zoutbad kunnen helpen. Als je hier even naar zoekt zijn er genoeg bronnen die de juiste verhouding water/zout beschreven hebben. Belangrijker is nu om het water te gaan testen, de waardes van het water zijn ook hier erg belangrijk voor. Deze test kitjes kan je bij de meeste tuincentra en zeker bij elke vijverspecialist krijgen. Mochten deze waardes al bekend zijn dan graag ook hier even plaatsen.


   
BeantwoordenCiteren
(@cocowa)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ok dank, we hebben hier testkitjes liggen, we zullen daar eens mee aan de slag gaan. Gelukkig zijn er nog geen andere vissen met symptomen, fingers crossed! Nogmaals dank


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.