The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
zeelten winterslaap

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,781 Bekeken
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 447
Topic starter  

Vandaag schepte ik wat bladeren uit de siervijver en bleek dat de twee zeelten zich hieronder in een soort van winterslaap hadden gelegd. De beestjes leken op het eerste zicht dood want ze reageerden helemaal niet en bleven stokstijf op de bodem "dwarrelen" toen ik met het net daar een waterbeweging veroorzaakte. Na een half minuutje begonnen ze onder manipulatie van het net terug plots te zwemmen.

Nu had ik vandaag (en de laatste tijd) de twee zeelten in de koivijver ook al niet meer onmiddelijk gezien.

Zouden deze visjes in een soort van winterslaap gaan of zwemmen ze bij jullie nog lustig voort samen met de rest?

mvg, Timpie


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 597
 

Bij mij zijn de zeelten ook altijd onzichtbaar als het water wat kouder wordt. Ze kruipen helemaal weg in het diepste van de vijver en komen pas weer boven als de andere vissen al lang actief zijn.


   
BeantwoordenCiteren
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
 

Hoi, inderdaad, de zeelten gaan zich in het najaar verstoppen. Ik heb 1 groene zeelt en 3 goudzeelten, waarvan eentje 40-45cm is: vorig jaar dacht ik dat ze opgegeten waren door de reiger of zo. Maar plots in de lente komen ze weer tevoorschijn. Dit najaar was ik ook voorzichtig wat bladeren aan het wegscheppen en had de groene zeelt mee in het net 🙁

Opletten geblazen dus.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.