The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Welke vissen zijn dit?

 

(@joselito)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo,
onlangs heb ik ook een vijver gemaakt en via via heb ik een aantal vissen gekregen. Er zijn er enkele die ik niet ken. Misschien kan iemand me helpen om te determineren om welke vis het gaat.

De blauwgrijsgroene ken ik niet.

De andere zijn waarschijnlijk windes. De staart is nu rood aan het verkleuren. Wil dat zeggen dat het goudwindes zijn?

Ik kan hier wel links invoeren maar hoe voer ik een foto in?

groeten,
Jos

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

De eerste ben ik zeker is een zonnebaars .
2de foto den ik aan rietvoorn


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,
Zoals tommeke het al zegt: de eerste foto s inderdaad een zonnebaars en de 2' de foto lijken mij ook rietvoorns te zijn., een actief visje dat graag insecten lust en regelmatig naar de oppervlakte komt.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Knap dat je een redelijk duidelijke foto van de zonnebaars hebt gemaakt, de mijne zwemt ong. een maand rond in de vijver maar heb 'm nog niet kunnen vinden. Schijnt wel een bekend probleem te zijn bij deze vis.

De andere is zeker een voorn soort en waarschijnlijk een rietvoorn maar dat vind ik altijd lastig te bepalen.

Je kan trouwens foto's toevoegen door bij het maken van het bericht onderaan naar "Overige opties" te gaan. Daar kan je bij "Bestanden toevoegen" klikken op "Beheer bijlagen". Er komt dan een nieuw venster/pop-up (dus pop-ups toelaten) waar de foto's geupload kunnen worden. Let er wel op dat deze niet te groot zijn in grootte en formaat zoals daar aangegeven staat.


   
BeantwoordenCiteren
(@joselito)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ok, bedankt voor de informatie. Omdat de kleintjes altijd in een school zwemmen dacht ik dat het windes waren. Maar ook voorns schijnen dit te doen. Alweer bijgeleerd.:)
Ook foto's invoegen gaat nu.


   
BeantwoordenCiteren
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 57
 

Mijn zonnebaars, die al een jaar of 5 in de vijver zit is zo mak dat hij mijn hand eet. Eten is sowieso iets waar deze baars erg van houdt. Als je vliegen binnen met een elektrische vliegenmepper vangt en daarna in de vijver gooit eet de zonnebaars deze gelijk op. Ook wormen en maden vind hij te gek. Probeer maar eens.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.