The Pond Library

Vraag en Antwoord

Welke vissen zijn d...
 
Notifications
Clear all
Welke vissen zijn dit?

6 Posts
5 Users
0 Likes
2,622 Views
joselito
(@joselito)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo,
onlangs heb ik ook een vijver gemaakt en via via heb ik een aantal vissen gekregen. Er zijn er enkele die ik niet ken. Misschien kan iemand me helpen om te determineren om welke vis het gaat.

De blauwgrijsgroene ken ik niet.

De andere zijn waarschijnlijk windes. De staart is nu rood aan het verkleuren. Wil dat zeggen dat het goudwindes zijn?

Ik kan hier wel links invoeren maar hoe voer ik een foto in?

groeten,
Jos

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

De eerste ben ik zeker is een zonnebaars .
2de foto den ik aan rietvoorn


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,
Zoals tommeke het al zegt: de eerste foto s inderdaad een zonnebaars en de 2' de foto lijken mij ook rietvoorns te zijn., een actief visje dat graag insecten lust en regelmatig naar de oppervlakte komt.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Knap dat je een redelijk duidelijke foto van de zonnebaars hebt gemaakt, de mijne zwemt ong. een maand rond in de vijver maar heb 'm nog niet kunnen vinden. Schijnt wel een bekend probleem te zijn bij deze vis.

De andere is zeker een voorn soort en waarschijnlijk een rietvoorn maar dat vind ik altijd lastig te bepalen.

Je kan trouwens foto's toevoegen door bij het maken van het bericht onderaan naar "Overige opties" te gaan. Daar kan je bij "Bestanden toevoegen" klikken op "Beheer bijlagen". Er komt dan een nieuw venster/pop-up (dus pop-ups toelaten) waar de foto's geupload kunnen worden. Let er wel op dat deze niet te groot zijn in grootte en formaat zoals daar aangegeven staat.


   
ReplyQuote
joselito
(@joselito)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Ok, bedankt voor de informatie. Omdat de kleintjes altijd in een school zwemmen dacht ik dat het windes waren. Maar ook voorns schijnen dit te doen. Alweer bijgeleerd.:)
Ook foto's invoegen gaat nu.


   
ReplyQuote
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 57
 

Mijn zonnebaars, die al een jaar of 5 in de vijver zit is zo mak dat hij mijn hand eet. Eten is sowieso iets waar deze baars erg van houdt. Als je vliegen binnen met een elektrische vliegenmepper vangt en daarna in de vijver gooit eet de zonnebaars deze gelijk op. Ook wormen en maden vind hij te gek. Probeer maar eens.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.