The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Waterslak

2 Posts
2 Users
0 Reactions
3,422 Views
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
Topic starter  

Sinds vandaag zag ik ineens 3 waterslakken in een krabbescheer zitten. Ik heb wel wat informatie over waterslakken (poelslakken) gevonden maar de ene kan wel schadelijk voor de vijver(planten) zijn en de andere weer niet. Misschien weet iemand van wat voor soort deze is?

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Dit lijkt mij de gewone poelslak te zijn, en of ze echt zoveel schade aanrichten?
Ze komen in je vijver door aanplanting van nieuwe aangekochte waterplanten en het is een kwaal die bijna niet te vermijden is. In een aquarium zijn er de "botia's" die echte slakkeneters zijn, maar voor een vijver ken ik eigenlijk geen vissoort die slakken onschadelijk maakt.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.