The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Waterslak

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,507 Bekeken
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Sinds vandaag zag ik ineens 3 waterslakken in een krabbescheer zitten. Ik heb wel wat informatie over waterslakken (poelslakken) gevonden maar de ene kan wel schadelijk voor de vijver(planten) zijn en de andere weer niet. Misschien weet iemand van wat voor soort deze is?

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Dit lijkt mij de gewone poelslak te zijn, en of ze echt zoveel schade aanrichten?
Ze komen in je vijver door aanplanting van nieuwe aangekochte waterplanten en het is een kwaal die bijna niet te vermijden is. In een aquarium zijn er de "botia's" die echte slakkeneters zijn, maar voor een vijver ken ik eigenlijk geen vissoort die slakken onschadelijk maakt.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.